A co to za gift, skoro trzeba za niego zapłacić 69 lub 109 zł?

A na poważnie, to właśnie taki interfejs byłby w sam raz. Ale z tym się wstrzymam do załatwienia płyty (lub całej A600), bo może się okazać, że Spidi skleci na czas interfejs USB, a wolałbym zainwestować w coś takiego (klawy na PS/2 są koszmarne, a mam jedno cudo, którym jest podświetlany i niebywale wygodny Logitech K800 na USB i byłbym przeszczęśliwy, gdybym mógł właśnie ją podpiąć).
Wracając do płyty... Nikt? Jeśli nie płyta, to może cała A600?
Jeśli nie ma filantropa, to może biznesmen się znajdzie

Lista moich gratów jest mniej więcej taka:
- C64 x3 (różne wersje)
- C128 x2 (jeden prawdopodobnie z uszkodzoną pamięcią RAM)
- 5 stacji do komciów (2x 1541-II, 2x 1571 (w tym jedna bez zasilacza) i 1x 1570)
- C16 w fabrycznym nieśmiganym stanie (wszystkie kartony i styropiany; wciąż pachnie fabryką)
- Atari 1040STFM w fabrycznym stanie (ten też pachnie taśmą

)) z monitorem
- Schneider PCW 8512 Joyce + drukarka + Vertex 20MB HD
- Amstrad NC100 z futerałem
- dżojstików tyle, że sklep mógłbym otworzyć
- dyskietek 5.25 kilkaset, sam nie wiem ile dokładnie
- dyskietki 2DD 3.5" zafoliowane (70 szt. różnych marek)
- kickstarty 1.2, 1.3 oraz pół 3.0 do A1200 (nie sprawdzone, bo nie mam jak)
Spis robię z pamięci, więc całkiem możliwe, że jest jeszcze coś, ale na razie trzymajmy się tej listy.
Od razu żeby zgasić zapędy:
NICZEGO NIE SPRZEDAJĘ. W grę wchodzi tylko wymiana (do ustalenia). Przede wszystkim szukam A600, ale docelowo również A1200. Może też być karta graficzna do A2000 lub turbo oparte na 40-tce (albo i wyżej).
Jednak żeby nie odchodzić od głównego wątku, to 600-ka jest mi na najbliższy czas najbardziej potrzebna.
I w związku z nią ważne pytanie:
Czy można w jakiś nieskomplikowany sposób uzyskać na A600 0.5MB chip i 0.5MB slow? Chodzi mi o kompatybilność podczas programowania z typową Amigą 500 z rozszerzeniem pod klapką.
@charliefrown - dzięki za adapter, ale musiałbym zabrać ze sobą taki zasilacz (mam jeden), a on jest duży i ciężki. Już lepiej by było wziąć ten mały lekki do A600.
Ostatnia aktualizacja: 23.08.2015 20:30:08 przez Umpal