[#1] Jak zrobić obraz dyskietki ADF na amidze?
Witam wszystkich. Kończąc swój projekt "Frontier Elite II PL Amiga" chciałbym wykonać obraz dyskietki w formacie ADF na amidze i później przesłać go Twin Expressem na PC. Muszę porobić testy gry pod UAE stąd potrzeba wykonania obrazu ADF tej gry. Mam twin Express'a oczywiście kabelek null modem, system AmigaOS 3.9 i dobre chęci :). Proszę o jakieś konkretne rady (przypuszczam że sprawa tyczy się jakieś komendy, która spowoduje storzenie obrazu ADF dyskietki znajdującej się w stacji 3,5" DD na dysku HD Amigi).

Pozdrawiam

Azzorek

[#2] Re: Jak zrobić obraz dyskietki ADF na amidze?

@Azzorek, post #1

dd trackdisk.device 0 ram:frontier.adf
dd mogę podesłać jakby co (są 2 wersje).
[#3] Re: Jak zrobić obraz dyskietki ADF na amidze?

@Azzorek, post #1

Spróbuj programem TransADF - jest na Aminecie http://www.aminet.net/search.php?query=transadf
[#4] Re: Jak zrobić obraz dyskietki ADF na amidze?

@Azzorek, post #1

Azzorek napisał(a):

TransADF tylko i wyłącznie. Zakładam, że masz stację DD w Amidze, więc potem spakować LHA czy innym ZIP-em i na dyskietkę. Po co się bawić TwinExpressem?
A i tak najlepiej mieć nagrywarkę w Ami :D

[#5] Re: Jak zrobić obraz dyskietki ADF na amidze?

@Azzorek, post #1

Robisz lokalizację dla gry Frontier?

Ja w polską wersję grałem na A1200 parę lat temu (nie pamiętam, kto ją przetłumaczył). A może coś jeszcze ulepszasz?

[#6] Re: Jak zrobić obraz dyskietki ADF na amidze?

@El Amigos, post #5

Dzięki chłopaki za info ;). Sorka, że troszkę zwlekałem z odpowiedzią ale grzebałem jeszcze wczoraj we Frontierze :). Muszę przyznać że to moje spolszczenie jest naprawdę niezłe (hi hi, skromniacha ze mnie :D ). Frontier Elite II zawsze będzie mi bardzo bliski - od niego zaczynałem przygodę z Frontierami. Nie wiem czy niektóre tłumaczenia się przyjmą zwłaszcza statków, ich wyposażenia, rang i medali. Jeśli będzie dużo maruderów to zrobię dodatkowo wersję semi PL (tak jak to zrobiłem spolszczając Frontier First Encounters - sequel Frontier Elite II). Więcej info o projekcie (El Amigos ;) ) znajdziesz w tym wątku

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=2&i=6108&t=6108

Pozdrawiam

Azzorek

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem