[#1] Kiedy będzie dostępna furia 020
Wie ktoś może kiedy będzie dostępna Furia 020 w retroami, ewentualnie czy będzie wznowiona sprzedaż ACA 620 i kiedy, w retroami ?. Z tego co kojarzę to Furia - preorder został wstrzymany ?

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2015 13:35:59 przez KrisbA
[#2] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #1

"...Drogi kliencie,
Póki co nie mamy informacji na temat terminu dostępności karty.
Pozdrowienia,
Obsługa klienta..."

Niestety i u żródła też nic nie wiadomo.
[#3] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #1

Zgubili Zaczarowany Ołówek, a to z niego te karty są. ;)
[#4] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@Stoopi, post #2

Z tego co widzę pozostaje dokonać zakupu ACA620 w vesalii, lub na amigakit. Furii pewnie się nie doczekam.
[#5] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #4

Ja tez czekam, zrezygnowałem z a6095, nawet mialem przelew zrobiony do RetroAmi, ale ITU zwrócił kasę... No cóż, czekamy...
[#6] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@vojo, post #5

Nie wiem czy mi się chce czekać na coś czego nie będzie. Rozważam zakup w vesalii.
[#7] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #6

Nie wiem czy jest sens "wpadać w furię" skoro równie niedostępny jest Vampire i kosztować ma coś koło tego , więc można na razie nie kupić i czekać na "krwiopijcę"...
[#8] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@xtro, post #7

Vampire to jakieś nieporozumienie. Nie biorę tego pod uwagę. Nie chcę i nie kupię.
[#9] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #6

ACA620 będzie dostępny na początku września, kiedy dotrze do nas przesyłka z kartami ACA1221.
[#10] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@ITU, post #9

Na taką informacje czekałem. Mam u was konto i czekam tylko żeby wydać kasę.
[#11] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #1

Pisałem z Borysem w tej sprawie, ale nie wiem, czy mogę przytaczać szczegóły, więc ograniczę się tylko do tego, że nastąpiły jakieś problemy techniczne w związku z zakupem odpowiednich pamięci, a Lotharek nie odpowiada Borisowi od miesiąca na maile.

Myślę, że generalnie osoby zaangażowane w produkcję Furii powinny się wypowiedzieć na ten temat, aby nie trzymać ludzi w niepewności, bo trwa to za długo, a przynajmniej wyjaśnić sprawę, by nie zostawić złego smaku.
[#12] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@sanjyuubi, post #11

Ja nie mogę się wypowiadać za Lotharka. Wiem, że jest zawalony robotą. Z kart, które otrzymałem, po testach mogłem sprzedać kilka sztuk, reszta z opisami wróciła do Lotharka.
[#13] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@sanjyuubi, post #11

Zgadza się wyjaśnienie by się przydało bo miałem zamiar kupić tę kartę na początku roku, ale że się przeciągało to kupiłem ACA1220. A furii do dziś niema. A szkoda. Ale na teraz poczekam na dostawę ACA 620.
[#14] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #13

Prawdę powiedziawszy nie bardzo rozumiem czemu Vampire ma być nieporozumieniem skoro robi z A600 najszybszy klasyk na świecie...
[#15] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@xtro, post #14

Dodam... myślę , że problem przy takiej ocenie jest .... w głowie. Jakby iść tylko linię fizycznych 68k to w perspektywie jest jedynie 060 powiedzmy 120 MHz. Natomiast sprzętowa emulacja procesora nakładana na oryginalną płytę posuwa granicę dużo dalej... kto wie czy nie da się zrobić 68k0 np. 1GHz .... oczywiście to sport , ale jednak...
[#16] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@xtro, post #14

szybki nie znaczy kompatybilny!
już kiedyś wypowiadałem się jakie karty polecam do A600 wystarczy poszukaćpomysł
[#17] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@xtro, post #14

Dla mnie to najszybsze coś, ale na pewno nie Amiga. Amiga bez procesora Motorola, albo z udawanym procesorem to zwykły sprzętowy emulator. Równie dobrze mogę włożyć do obudowy Amigi plyte mini ITX PC i jechać na Win UAE. Dla mnie to to samo. Poza tym co mi z tej wydajności, która oferuje vampire. Klasyk to klasyk z procesorem motorola.

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2015 22:03:51 przez KrisbA
[#18] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #17

Emulację masz wtedy, gdy sprzęt o charakterystyce A stosujesz z odpowiednimi modyfikacjami by robił za sprzęt B. Scalak w wampirze jest pusty z możliwością wgrania A, B, C... X, Y, Z. ;) Wsad z FPGA można wyprodukować jako nieprogramowalny scalak dedykowany, o ile masz odpowiednio gruby portfel a raczej w tym przypadku wypchany po brzegi sejf, w dodatku całkiem spory.

Jednocześnie rozumiem, że wolisz sprzęt w pełni z epoki lub podzespoły korzystające z części mających parę lat na karku, bo tak jest prawdziwiej. Tak czy inaczej, wampir to nie UAE, wampir bardziej działa jak wyrafinowana proteza 68k, przy okazji usprawniona i z lepszymi osiągami niż oryginał. Tak ja to widzę.

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2015 22:12:39 przez teh_KaiN
[#19] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #17

Ale żeś pojechał, obaliłeś właśnie wszystkie argumenty, którymi posługiwali się obrońcy Amigowości, dotychczas był to chipset, a teraz wychodzi, że Amiga to procesor Motorola, a tym samym wciągnąłeś na listę Amig wszystkie Maci z 68k, jakieś platformy badawcze i sprzęt medyczny.

Vampire to po prostu procesor zgodny z instrukcjami rodziny 68k i pamięć, coś jak procesor ColdFire (Dragon emulatorem sprzętowym?), nie jest to ani prawdziwa Motorola, ani emulator Motoroli.

Osobiście jednak nie wiem, po co w A600 taka moc jaką daje Vampire bez karty graficznej.

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2015 22:21:17 przez sanjyuubi
[#20] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #17

Ja to doskonale rozumiem... ale jak napisałem właśnie problem jest w głowie :)

Na tak dopalonym klasyku chodziłby świetnie net czy nawet youtube i filmiki w mkv, tylko musiałby się znaleźć programista... Pozatym system amigi ze względu na nietypowość mógłby się stać invigilation free...
[#21] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@sanjyuubi, post #19

I (apage, satanas) Atari! ;)
[#22] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@xtro, post #20

Chyba się zapędziłeś z tymi filmami z youtube, chyba, że masz na myśli 144p i 240p w max 30fps odtwarzanych w specjalnym programie do tego celu. Bez instrukcji wspomagających (jak np. MMX w Intelu) nie wróżę dużego sukcesu, a przynajmniej nie pójdzie "jak po maśle".

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2015 22:19:15 przez sanjyuubi
[#23] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@xtro, post #20

i zapewne Mortal Kombat X z XBOX ONE też pójdzie?

@Xtro! pij mniej lub pij i zrezygnuj z mocarzaOK
[#24] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@teh_KaiN, post #18

Mniejsza o szczegóły, to bez znaczenia. vampire nie chcę, to nie jest Amiga. A ta wydajność w A600 jest po prostu zbędna. Nie oszukujmy się ale jutuba na amidze odpalać nie zamierzam. Nawet neta nie uruchomie bo i po co. Co najwyżej pogram w stare gierki i pobawię się systemem 3.1
[#25] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@dez3, post #23

Mogliby chociaż zacząć od Ultimate Mortal Kombat Trilogy (hack) z Segi (64 kolory), albo puścić to na jakimś emulatorze.
[#26] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@KrisbA, post #24

Vampire nie jest Amigą, ACA'e, Apollo i Blizzardy też nią nie są, nigdy nią nie były i nie zamierzały być.
[#27] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@sanjyuubi, post #26

kase zbieral od marca, paypal tylko do 180dni oddaje w razie co, dlatego moze karta ma byc po tym terminie :)

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2015 22:53:02 przez zmiennik
[#28] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@sanjyuubi, post #26

Rozumiem "przedpiściów" i argumenty, ja jednak twierdzę , że A600 z nakładką w postaci Vampire to prawdziwa Amiga... bo to tak jakby twierdzić , że staruszek z zastawką to już nie człowiek...

Konserwatyzm konserwatyzmem ja jednak zaczekam na "kwiopijcę" nakładkowego. Zawsze może do niego powstać bardziej kompatybilny wkład.
[#29] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@xtro, post #28

Konserwatyzm, otóż to. Bycie konserwatystą, to także pielęgnowanie naszej ukochanej tradycji oczekiwania, bo może się skończyć jak z Dragonem i Natami. Apollo Phoenix swoją drogą, ale dlaczego nie ma do tej pory Vampire z klasycznym wsadem, który można potem zaktualizować do Phoenix?

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2015 22:50:23 przez sanjyuubi
[#30] Re: Kiedy będzie dostępna furia 020

@zmiennik, post #27

dajesz pracę polakom których wykorzystują zachodni pracodawcy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem