[#1] VS wersja I
Pozwole sobie jeszcze jeden temat zalozyc ;]

Poszukuje namietnie antywirusa Virus Slayer w wersji I - na aminecie jest wersja II, a pamietam ze jedynke tez wypuszczalem w jakis pokatny sposob.
Wersja I byla szybsza (dzialala w oparciu o standardowy OS a nie MUI) oraz miala wiecej opcji.

Jezeli ktos z Was ma gdzies w jakichs starych archiwach to bede BARDZO wdzieczny do GROBOWEJ DESKI ;)

jakby co to prosze go wyslac na siegfried2002[=at=]tlen.pl
dziekuje ;)
[#2] Re: VS wersja I

@Dran, post #1

Wyszukiwarka mowi ze v1.14b jest na ACS Cover 7 z 99 roku
Hoho-Ho. Boje sie zagladac do tej szafki, ale kurzem chyba nie posypie bardziej niz na Woodstocku :P

Ostatnia modyfikacja: 31.07.06 23:07
[#3] Re: VS wersja I

@Andrzej Drozd, post #2

BLAGAM!

Przelam sie i zajrzyj do tej szafki :D
[#4] Re: VS wersja I

@Dran, post #3

No, dobra :)
[#5] Re: VS wersja I

@Andrzej Drozd, post #4

Doszlo, ogromne dzieki !!!!!!!!!!!

Swoja droga tak patrze na ten program i sam nie wierze jakim swirem bylem ze chcialo mi sie robic taki kombajn ;)
[#6] Re: VS wersja I

@Dran, post #1

wlasnie sobie moi mili przypomnialem ze swego czasu mialem zwyczaj zgrywac zrodla programow na dyskietki. jezeli uda mi sie cos wiekszego odtworzyc to prawdopodobnie to udostepnie. jezeli dopadne gdzies jakis fajny obraz systemu to moze jeszcze sie pobawie w programowanie ;]

tak btw: bardzo sie ciesze ze ami jeszcze dycha i ze to forum jest odwiedzane i sa tutaj ludzie ;)

pzodrawiam wszystkich
[#7] Re: VS wersja I

@Dran, post #6

aaaaaaaaaaa

kurna chata tak sie podekscytowalem ze zasnac nie moge :]

natrafilem na nastepujacy problem (na razie czysto teoretyczny bo siedze w pracy):
mam a1200 tower + stacja dyskow + jak sie postaram hdd (czysciutki). Nie mam cd romu, no ale ewentualnie to moge znalezc jakiegos rupiecia i go podlaczyc. Jezeli udalo by mi sie podlaczenie CD tak zebym mogl cos czytac z plyt to jestem w domu bo mam soft.

Problem jest nastepujacy: jak mam zrzucic dyskietke ami na psa?
z tego co pamietam to chyba w standardowym systemie (na dyskietkach) nie ma driverow do pecetowskich flopow. czyli na amidze nie bede mogl nic zapisac na dyskietce pc 720kb. Z drugiej strony na psie nie moge nic zapisac na dyskietce od amigi. czyli bledne kolo :)

kabli pc-ami nie posiadam.

jakies sugestie? :)
[#8] Re: VS wersja I

@Dran, post #7

Dran napisał:

>
> Problem jest nastepujacy: jak mam zrzucic dyskietke ami na psa?
> z tego co pamietam to chyba w standardowym systemie (na
> dyskietkach) nie ma driverow do pecetowskich flopow. czyli na
> amidze nie bede mogl nic zapisac na dyskietce pc 720kb. Z
> drugiej strony na psie nie moge nic zapisac na dyskietce od
> amigi. czyli bledne kolo :)
>
> kabli pc-ami nie posiadam.
>

Jeśli to ma byc rzut dyskietką to stań w pewnej oldegłości, ale nie za daleko. Na tyle abyś w kundla trafił. Robisz zamach ręki i rzucasz... Ale tobie chyba chodziło nie o rzut tylko zrzut czyli opadanie spobodne. Zrzucanie dyskietek jest mniej skuteczne niż ciskanie nimi.

Temat przenoszenia danych na dyskietkach między pecetem a Amigą był już wałkowany tyle razy, że nie ma co się powtarzać.

[#9] Re: VS wersja I

@Dran, post #6

System znajdziesz bardzo szybko i to dobry w internecie. Jest taki pakiet AmiSYS (zdaje sie ze ma juz numerek 3, ale ja mam na WinUAE 2). Do tego potrzebne sa obrazy systemowych dyskietek WB3.0 itd. Jezeli masz A1200 to ci sie naleza, wiec kazdy ci moze je podeslac. Robisz tak:

Instalujesz na pececie WinUAE
Instalujesz AmiSYS (przy uzyciu ADFow dyskietek systemowych).

Po zainstalowaniu systemu:
Sciagasz demo MakeCD z Aminetu i tworzysz obraz ISO partycji systemowej, ktora zainstalowales dzieki AmiSYS.
Po stworzeniu ISO, wypalasz plyte CD pod Windowsem za pomoca np. Nero.
Kopiujesz system do Amigi.

Co do samego przeniesienia systemu, to mozna tez podlaczyc HD do peceta i sformatowac go pod WinUAE, nastepnie przekopiowac system.

Linki do AmiSYS znajdziesz w newsach, a dosc szczegolowy sposob instaslacji AmiSYS jest opisany na forum. Ale jakby co to daj znac.
[#10] Re: VS wersja I

@Dran, post #7

W systemie 3.0 i 3.1 jest standardowo program do czytania dyskietek PC. Wydajesz polecenie mount pc0: i od tej pory odwołujesz się do dykietki PC poprzez urządzenie PC0: (możesz przenosić pliki w obie strony, formatować...). Jeśli masz stację standardową to tylko dyskietki DD (720 kb), jeśli masz stację "gęstą" to również 1.44 MB.
[#11] Re: VS wersja I

@Andrzej Drozd, post #9

Dzieki, o to mi chodzilo :)
[#12] Re: VS wersja I

@Dran, post #11

W zwiazku z tym ze pomylilem troche nazwe, poniewaz chodzi o AmigaSYS (a nie AmiSYS), to moze od razu podam odpowiedni link :)
http://amigasys.fw.hu/
[#13] Re: VS wersja I

@Andrzej Drozd, post #12

dzieki, mam juz wszystkie zrodla - przypadkiem znalazlem swoj amigowy dysk :)
po 6 latach conner 160mb nie zglosil zadnego bledu ;)

tak na oko mam jakies 6mb zrodel asemblerowych (pewnie w rzeczywistosci duzo mniej), w tym dwie wersje VS, cross assembler dla ATMEL AT89 i roznorakie mniejsze dziwolagi :)

musze to troche ogarnac :) pozdro!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem