kategoria: A1200
[#1] amiga 1200 wifi
Hej,
Zastanawiam się czy ktoś miał już podobny problem co ja.

Otóż mam amigę 1200 z kartą wifi ze sterownikiem prism2.
Zainstalowałem sterowniki oraz amitcp 3.0b2.
Zainstalowałem i skonfigurowałem kartę według tych instrukcji:
http://www.ppa.pl/programy/instalacja-i-konfiguracja-amitcp.html
https://www.youtube.com/watch?v=2i9oVx8StV8

Wszystko pięknie działało do czasu, aż zmieniłem router. Obecnie posiadam TP-Link TL-WR1043N/ND v2. Używam autoryzacji wpa-psk (nie jestem wstanie wymusić w ustawieniach tkip czy aes, z dokumentacji wyczytałem jednak ze powinno byc tkip).

Aktualnie mam sytuację, gdzie wygląda na to, że karta się uruchamia, dostaje adres IP, jestem wstanie po wystartowaniu netu "startnet" wykonać ping na adres IP, który zdefiniowałem na karcie. Także tcp/ip działa.

Wydaje mi się, że problem mam z podłączeniem się do mojego routera tp-link wr1043dn

Ktoś miał podobne problemy ?

p.s ustawiłem sobie nawet sieć wifi dla gościa z ukrytym ssid i bez żadnego hasła.
Mój wirelless.pref wówczas wyglądał tak:
network={
ssid="amiga"
key_mgmt=NONE
}

Niestety to nie rozwiązało mojego problemu.

Jakieś pomysły ?
[#2] Re: amiga 1200 wifi

@umbro, post #1

Też tak miałem, musiałem wyłączyć autoryzację wpa-psk w routerze i zostawić tylko ograniczenie dostępu po mac adresie.
[#3] Re: amiga 1200 wifi

@twardy, post #2

Faktycznie, gdy na routerze ustawie główną sieć bez zabezpieczeń to działa.

Kiedyś na innym routerze działała mi ta karta z wpa-psk tkip. Na tym niestety nie ;/
[#4] Re: amiga 1200 wifi

@umbro, post #3

Routery tp-linka mijać z daleka. Ogólnie sprzęt tej firmy. Miałem/mam sporo kłopotów z urządzeniami tej firmy.
[#5] Re: amiga 1200 wifi

@Tomski, post #4

U mnie chodzi bez zarzutu tplink..
[#6] Re: amiga 1200 wifi

@Voyox, post #5

Czasami wystarczy firmware zmienić i pomaga
[#7] Re: amiga 1200 wifi

@Voyox, post #5

A masz dokładnie taki sam model ?

Ja używam:

Device Name:Gargoyle
Gargoyle Version:1.8.0
Model:TP-Link TL-WR1043N/ND v2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem