[#1] Amiga 500 uszkodzony kontroler klawiatury?
Witam.
Wygrzebałem z pudła starą klawę do 500tki. Nie mam pojęcia czy dawniej była sprawna. Po odpięciu do Amigi raz działa a raz nie.
Najczęściej nie można zaświecić CapLock lub świeci on ogniem ciągłym. Czasem zdarzy się też, że miga dwa razy potem 2s przerwa i znów dwa szybkie mignięcia CapLocka.
Czasem coś zaskoczy i działa zupełnie poprawnie. Rozbebeszyłem, przetarłem folię i złącze do kontrolera IPĄ i skręciłem. Nadal to samo. Padnięty kontroler? Inna klawa działa normalnie.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2015 21:53:23 przez sebar27
[#2] Re: Amiga 500 uszkodzony kontroler klawiatury?

@sebar27, post #1

raz działa raz nie.

Może zimne luty?
[#3] Re: Amiga 500 uszkodzony kontroler klawiatury?

@sebar27, post #1

Jak masz inną klawiaturę to podmień kontrolery. Wówczas zobaczysz czy coś się zmieniło. Nie jest wykluczone, ze np. masz problem z kabelkiem miedzy kontrolerem a płytą.
[#4] Re: Amiga 500 uszkodzony kontroler klawiatury?

@misiek2, post #3

Kabelki są ok, wygląda na walnięty kontroler.
PS. Może komuś się wala niepotrzebny? Chętnie przygarnę za piwko lub dwa.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2015 22:51:55 przez sebar27
[#5] Re: Amiga 500 uszkodzony kontroler klawiatury?

@sebar27, post #4

Ja mam jakby coś. Mam druga klawiaturę, która jest płacz Działa z 5 klawiszy. Mogę odstąpić kontroler. Podpinałem do niego klawiaturę od A1200 i wszystko śmigało. Testowałem czy to on jest problemem czy membrana klawiatury, wyszło że to drugie. Będziesz w Rzeszowie 21-22.11? Jeśli nie to może ktoś z Twoich okolic?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem