Witajcie!
Zadecydowaliśmy, że Tanks Furry powinien mieć swój osobny wątek na forum co by nie wypełniać wątku dodatkowo o moich wypocinach.
Wiem, że często było tak, że po szumnych zapowiedziach produkcje umierały albo ginęły w mrokach dziejów. Chcieli byśmy przełamać tę "tradycję". Watek nie będzie reklamą podsycającą nowomodny "hype" ale luźną zbieraniną informacji na temat powstającej gry.
Podsumowując, produkcja chyli się ku końcowi. Aktualnie żonglujemy wersją 0.5-0.6
Mamy spory kamień milowy już za sobą w postaci dodania opcji gry na 2giego playera w kooperacji z pierwszym. Gra posiada już docelowe menu wyboru i ponad 30 grywalnych plansz, docelowo zwiększymy ich ilość plansz dla 1i 2 graczy do ponad 40stu. Gra posiada już włączone ograniczenie ilości żyć i dużo bardziej złośliwe jednostki nieprzyjaciela. Co w połączeniu z przemyślanymi misjami powinno zapewnić dużo zabawy na długie zimowe wieczory ;)
Tak na marginesie, postanowiliśmy w końcu nazwać nasz "tim", zasadniczo i pobieżnie to teraz firmujemy się już "PROJECT R3D". Jest to odnośnik do wcześniejszego projektu który nas trochę produkcyjnie przerósł... do którego chcemy jednak wrócić bogatsi o doświadczenia aktualnej produkcji. Ale to w bliżej niezaplanowanej przyszłości ;) Trzymajcie kciuki.
- Poprawiony kod
Juen wyprodukował szybki kod, który dobrze porusza grę już na procesorze 020. Gra nie wymaga AGA, ale potrzebuje min 1mb pamięci. Bardzo możliwe, że ostateczna wersja uruchomi się na 500tce z jeden mb. To chyba rozsądne wymagania :D
- Poprawione grafiki
Rzecz która spędza mi najwięcej snu z powiek, starałem się aby grafika była jak najlepsza i w wielu momentach animowana. Udało mi się wiele rzeczy porawić, jak to wyjdzie ostatecznie zobaczymy, staram się nie przesadzić tak jak to było w przypadku "seventh daughter". Grafika ma być czytelna i prosta. Aktualnie jestem na etapie poprawiana powerupów i specjali... oraz nowych wybuchów.
- Oprócz świetnych SFX Marcina zwanego Doomerem, mamy kilka ciekawych nowych utworów w grze, napisanych specjalnie dla Tanks Furry przez Simonea Bernacchia zwanego JMD, który zgodził się nam udostępnić swoją twórczość za darmo.
Gdyby ktoś chciałby wspomóc naszą produkcję utworami pasującymi do Tanks Furry, to jesteśmy nadal otwarci. Możemy odwdzięczyć się stosownym wpisem do credistsów, późniejszym "fame", lub podziałem fanek w gruppies ;)

- Powstaje animowany trailer gry, powinien być miłą niespodzianką. Tu pomoc zaoferował nam kolega Zeter. Dziękujemy! :D Trzymamy kciuki za finał!

Na dzień dzisiejszy to tyle :)
Ostatnia aktualizacja: 04.12.2015 10:59:35 przez Koyot1222