kategorie: A600, Sprzęt
[#1] Monitor, co kupić?
Witam Panowie. W związku z zakupem wampira drugiego, składam sobie A600 docelowo
z indivision ECS. Czy moglibyście mi polecić jakiś nie za duży monitorek z wejściem dsub
i hdmi, coby się w przypadku zmiany źródła sygnału automagicznie przełączał? A i fajnie jakby jakość obrazu była niezła - tak dla przykładu w A500 z indiECS zatrzymałem się na iiyamie CRT, bo obraz z tanich LCDków był dla mnie nieakceptowalny. Z góry dziękuję za wszelkie propozycje.
[wyróżniony] [#2] Re: Monitor, co kupić?

@fazior, post #1

kup konwerter HDMI-DSUB i dalej używaj CRT OK
większość dobrych CRT ma dwa wejścia
[#3] Re: Monitor, co kupić?

@XoR, post #2

no ale indivision ECS ma wyjście vga a nie DSUB
[#4] Re: Monitor, co kupić?

@Dorian3d, post #3

DSub to inna nazwa VGA. Dokładniej VGA to nazwa standardu, DSub to nazwa złącza.
[#5] Re: Monitor, co kupić?

@Krashan, post #4

no :) tak pomyliłem z DVI
[#6] Re: Monitor, co kupić?

@XoR, post #2

Z CRT jest taki minus, że muszę robić półki pod monitory żeby amigę wcisnąć na blacie:). A z tym przełączaniem automagicznym kojarzycie Panowie coś? Mam w domu LG 27 cali LCD, ale trzeba ręcznie przełączać między sygnałami.
[#7] Re: Monitor, co kupić?

@fazior, post #6

Z CRT jest taki minus, że muszę robić półki pod monitory żeby amigę wcisnąć na blacie:)

link

Panowie coś? Mam w domu LG 27 cali LCD, ale trzeba ręcznie przełączać między sygnałami.

link

link

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2016 11:51:33 przez Dorian3d
[#8] Re: Monitor, co kupić?

@Dorian3d, post #7

W Amigazynie był ciekawy artykuł. Autor tekstu wybrał telewizor płaski CRT SONY KV14LM1E.

link

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2016 15:54:15 przez Wiśnia87
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem