[#1] 500+
Ustawa 500+ uchwalona.

Teraz można chwalić lub rzeczowo krytykować.
[#2] Re: 500+

@Dopuser, post #1

Czas na chwalenie lub krytykę będzie jak już program będzie funkcjonować i będzie można ocenić skutki. Na razie może być tylko gdybanie.
[#3] Re: 500+

@recedent, post #2

Ciekawa była zmiana narracji oPOzycji... teraz dajmy pieniądze wszystkim, a jeszcze w zeszłym tygodniu powtarzano z upodobaniem pogardliwe słowa o dzieciach, które miały się urodzić tylko po to, by rodzice mogli przepić o 500 zł więcej.

Myślę, że po dniu dzisiejszym, PiS ma zdecydowanie większe przyzwolenie narodu na dalsze zmiany...
[#4] Re: 500+

@Dopuser, post #3

Narodu to chyba za dużo powiedziane, swojego elektoratu na pewno :) Jestem strasznie ciekawe jak ten kuriozalny pomysł będzie działał w praktyce, robimy jakieś zakłady Panowie ?
[#5] Re: 500+

@uroboric_tom, post #4

A co, zapomniałeś o półtoraku? Oferta nadal aktualna, jako że nikt nie podjął rękawicy...
[#6] Re: 500+

@Dopuser, post #3

Dupa a nie przyzwolenie.
Póki co to nie wywiązują się z obietnic przedwyborczych tak samo jak PO :)
Czekam na 500 zł, jak nie będzie to niech przeproszą, spakują siebie i 25% Polaków co to głosowali na nich i mogą sobie odpłynąć na tratwach do Syrii razem z uchodźcami. Najlepiej niech zabiorą jeszcze ze sobą kolesiostwo z PO, PSL i SLD.

Oni już się dość nakradli, dali by szansę młodym politykom
[#7] Re: 500+

@Dopuser, post #3

Danie wszystkim dzieciom jest sprawiedliwe. To raz, moim zdaniem. A dwa, z innej beczki, to od strony PO taka propozycja ma/miała dokopać PISowi a dokładnie wyłożyć budżet i doprowadzić do upadku rządu PIS. Co i tak nastąpi jak nie przed upływem kadencji to przy następnych wyborach. Za dużo "rewolucji" PIS wprowadza.
[#8] Re: 500+

@Tomski, post #7

Danie wszystkim dzieciom jest sprawiedliwe.

Posiadanie jednego tylko dziecka nie spełnia założeń programu w sensie zwiększenia populacji... Tu nie chodzi o rozdawnictwo wszystkim a zachętę do posiadania minimum dwójki dzieci, zachętę do WIELODZIETNOŚĆI...

A czy rząd PiS upadnie to się dopiero okaże, podobnie jak z efektami programu 500+.
Niejako przy okazji 500+ gospodarka dostanie bodźca konsumpcyjnego i zwiększą się przychody budżetu...

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2016 13:53:59 przez Dopuser
[#9] Re: 500+

@Dopuser, post #8

Przy dwójce dzieci też szału nie będzie jeżeli chodzi o planowanie wyżu demograficznego.
Powinni w tej ustawie dać 500 na drugie 750 na każde kolejne to by się ludzie na serio decydowali szeroki uśmiech
Kolejna sprawa... jak te dzieciaki zatrzymać w Polsce za te 18 lat?
Inwestycja była a one i tak wyjadą.
[#10] Re: 500+

@Vato, post #9

Jestem przeciwny rozdawnictwu pieniędzy publicznych. Wystarczy podnieść kwotę wolną od podatku i każdy będzie miał więcej hajsu do spożytkowania, skoro pieniądze idą z budżetu państwa zostaną rozdane a zarobki się nie zmienią to jaką korzyść z tego odniosą pozostali???

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2016 09:27:57 przez Walti
[#11] Re: 500+

@Walti, post #10

Chłopie, poczytaj co nie co na temat programu PiS i obietnic przedwyborczych, a bredź później. Podniesienie kwoty wolnej od podatku też jest w planach. Z 3tys. do 8tys.
Średnio prawie 420zł w kieszeni podatnika więcej każdego miesiąca.
Tak na marginesie, gdzieś ty był jak rządziło PZPO?

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2016 09:51:56 przez Dopuser
[#12] Re: 500+

@Dopuser, post #1

to jest samobój w stylu Pis. ja tam za nimi nie przepadam, niech zrobią porządek z syfem który pozostawiła poprzednia ekipa i idziemy znowu do wyborów. I nie za cztery lata tylko góra za dwa.
[#13] Re: 500+

@groovebox, post #12

Ja mam jedną córkę tylko, a 500+ leży w szafie i czeka na chwilę wolnego czasu. Mam nadzieje, że jak dorobię się drugiego dziecka, rząd będzie rozdawał Amigi 4000 :)
[#14] Re: 500+

@Esio, post #13

To jeszcze tych dzieci będziesz musiał sobie zrobić ;)
[#15] Re: 500+

@Dopuser, post #5

Ok ! stawiam, że dzietność w 2016 wzrośnie o 0,2 - 0,3 pkt (jeśli w ogóle wzrośnie) a spożycie alkoholi wysokoprocentowych o 50% ;)
[#16] Re: 500+

@uroboric_tom, post #15

ok, racja OK
[#17] Re: 500+

@Dopuser, post #1

W moim przypadku będzie to 1000zł ;)

Ostatnia aktualizacja: 23.02.2016 18:09:56 przez Hubez
[#18] Re: 500+

@uroboric_tom, post #15

stawiam, że dzietność w 2016 wzrośnie o 0,2 - 0,3 pkt (jeśli w ogóle wzrośnie) a spożycie alkoholi wysokoprocentowych o 50% ;)

A o co się założysz? Tylko nie o flaszkę
[#19] Re: 500+

@uroboric_tom, post #15

Jak wzrośnie sprzedaż alkoholu to podniosą akcyzę i kółko się zamknie
[#20] Re: 500+

@Vato, post #19

Już patologia kombinuje, jak się załapać na jałmużnę na wódkę

[#21] Re: 500+

@Diabeł, post #20

Każdy mierzy swoją miarką ...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem