[#1] Tytuły odcinków w serialach
Oglądając "Archiwum X" nigdy nie widziałem żeby czołówka zawierała tytuł danego odcinka. Tymczasem w informacjach dotyczących serialu (np. w Internecie) podawane są tytuły. Myślałem, że to może specyfika polskiej telewizji, że tytułów się nie podaje, ale np. w "Ash vs Evil Dead", który widziałem na zagranicznym kanale też w czołówce tytułów nie ma, a w informacjach o serialu są.

Ktoś wie czemu tak jest?
[#2] Re: Tytuły odcinków w serialach

@PopoCop, post #1

Jeśli masz cyfrówkę to nr odcinka powinien być w EPG i w telegazecie, wystarczy wcisnąć info.

W każdym bądź razie cieszę się że znowu po 14 latach przerwy nakręcili nowe odcinki. Mieszkam w UK i puszczają je na Channel 5 w poniedziałki o 21ej. W retrospekcjach pokazują co się działo z bohaterami w tych minionych latach. Dwa już były i jak na razie mi się podobają. Archiwum-X znowu istnieje!

Przed laty byłem wielkim fanem jednak końcowe serie oglądałem już tylko jednym okiem z coraz większym znudzeniem. A najbardziej podobał mi się 2 godzinny odcinek specjalny/jubileuszowy który pokazywał w kupie wątek toczący się w tle akcji z poszczególnych odcinków a dotyczący śledztwa w sprawie realności porwań, poszukiwania siostry Muldera i prób utrzymania technologi obcych w tajemnicy. Znacznie ciekawsze niż np poszukiwania potwora z bagien, faceta gumy, albo czy w jakimś domu naprawdę straszy, bo również takimi głupotami się zajmowali. szeroki uśmiech
[#3] Re: Tytuły odcinków w serialach

@ZbyniuR, post #2

Wiem gdzie szukać tytułów odcinków, tylko że nie w tym rzecz. Chodzi mi o to dlaczego w czołówce nie podaje się tytułów, chociaż formalnie one istnieją. I nie tylko w "Archiwum X", ale ogólnie w serialach.
[#4] Re: Tytuły odcinków w serialach

@PopoCop, post #3

Wyobrażasz sobie tytuł odcinka w M jak miłość albo w Klan-ie?
[#5] Re: Tytuły odcinków w serialach

@groovebox, post #4

Żaden serial nie przebije "Mody na sukces"...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem