kategoria: A600
[#1] Amiga 600 numer seryjny
Mam pytanie , czy numer seryjny amigi 600 na nalepce jest identyczny jak na kartonie ? kupiłem amigę w kartonie i sprzedający twierdził że zakupił ją osobiście wprost ze sklepu oczywiście lata temu,ale numer seryjny na opakowaniu i na amidze różnią się od siebie a mianowicie początkowe cyfry i końcowe zgadzają się ale w środku różnią się , czyżby wychodziło na to że nie jest to karton od tej amigi ?
Dziękuje za pomoc znawców.
Pozdrawiam.
[#2] Re: Amiga 600 numer seryjny

@perkos7, post #1

miałem Amige 500 z kartonem i numery były takie same
[#3] Re: Amiga 600 numer seryjny

@nostrum666, post #2

dzięki za info, dziwne tylko że kilka początkowych i kilka końcowych cyfr jest identyczne hmm.
[#4] Re: Amiga 600 numer seryjny

@perkos7, post #3

otworzyłem amigę i w środku na płycie głównej jest nalepka i jest identycznie że pierwsze 6 cyfr i końcowych 6 cyfr jest identyczne jak na kartonie i obudowie amigi więc to nie może być zbieg okoliczności,widocznie środkowe cyfry się różnią z jakiegoś powodu,prosił bym o info kogoś kto ma amigę 600 w komplecie oryginalnym.
[#5] Re: Amiga 600 numer seryjny

@perkos7, post #4

Potwierdzam - u mnie na pudełku i na amidze numery się różnią (6 ostatnich i 7 pierwszych jest identyczne). Komplet mój własny, osobisty.
Numer seryjny jest tylko na obudowie a te numery to zapewne "part number" np. karton mam z nr 8514092530303018079609. Sprawdź u siebie.

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2016 22:10:08 przez jimmy
[#6] Re: Amiga 600 numer seryjny

@jimmy, post #5

sory faktycznie moje niedopatrzenie, u mnie jest pierwsze 7 cyfr identycznie i 6 końcowych jest identyczne na obudowie i kartonie co do płyty to pierwsze 11 cyfr jest identyczne jak na kartonie i pudełku , czyli to chyba jest komplet od nowości tak ?
[#7] Re: Amiga 600 numer seryjny

@jimmy, post #5

cały ten numer mam identyczny oprócz ostatnich 4 cyfr które u mnie są inne na kartonie :)
[#8] Re: Amiga 600 numer seryjny

@perkos7, post #7

Czyli pewnie part number + numer partii produkcyjnej.
[#9] Re: Amiga 600 numer seryjny

@jimmy, post #8

czyli jak tak jest że początki i końcówki numerów są identyczne to czyli karton jest od tej amigi 600 tak ?
[#10] Re: Amiga 600 numer seryjny

@perkos7, post #9

Tego nie potwierdzę na 100%. U mnie jest tak jak pisałem a na pewno to jeden zestaw. Już wiem - ostatnie cyfry to numer konkretnego egzemplarza - zobacz że pokrywają się z Serial No na srebrnej naklejce na spodzie Amigi.
Czyli jeśli ostatnie 5 czy 6 cyfr jest takich samych to na pewno obudowa jest z tego samego egzemplarza co pudełko.
[#11] Re: Amiga 600 numer seryjny

@jimmy, post #10

wielkie dzięki wszystko już jasne :))) numer serial 6 cyfr na obudowie jest identyczne jak ostatnie 6 cyfr na pudełku i na płycie głównej czy to jest w 100% komplet superrrr :)))
Bardzo dziękuje za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich,temat zamknięty.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem