kategorie: A500, Sprzęt
[#1] AMIGA 500 + gotek Software Failure
Witam
Mam problem z amigą, jeszcze przed chwilą dało się grać, działała. Gdy wyłączyłem amigę na jakiś czas, później, wróciłem do niej, znów włączyłem to jest czarny obraz, po kolejnych próbach, obraz był zielony, czerwony, w końcu wyskoczył błąd Software Error 8000,
Jak można na to poradzić?
Pozdrawiam

Na zagranicznych forach wyczytałem coś o pamięci i systemie operacyjnym. Ale co ma jedno z drugim wspólnego, tego nie wiem.
Co mogę, co mam zrobić? I najważniejsze, dlaczego coś takiego się stało?
Jak ustrzec się przed ponownym błędem..

Problem został rozwiązany w ten sposób, iż rozkręciłem amige, odłączyłem gotek stację, następnie włączyłem i uruchomił się normalnie... Podłączyłem skręciłem i działa. Ale dlaczego błąd się pojawił ?? Czy pojawi się ponownie ?? Może źle użytkuje stacje gotek...

Ktoś się spotkał z czymś takim...
Amigę włączałem był czarny ekran, po resecie czerwony zielony fioletowy.. I tak non stop.. Błąd system Software Failure wyskoczył tylko raz.

Zdjęcia
http://mynetimages.com/album/maragaht/Amiga/

Kupiłem amige, wraz ze stacją gotek + to co na płycie. (Załącznik zdjęcia) Widzę że tam jest WB 3.1 może da się go wgrać? W sumie nie wiem jaki mam teraz, ale może to rozwiąże problem ??
Nawiasem mówiąc, pod amigą są 2 wyjmowalne klapki, co tam się podłącza ?
[#2] Re: AMIGA 500 + gotek Software Failure

@kuru_neko, post #1

Ty tak na serio? Czy se jaja robisz?
Fajny pierwszy post na forum hahaha! Taki... w panice

Skąd jesteś, powiedz coś o sobie :) Może ktoś z nas mieszka w pobliżu i Ci pomoże.
Może na jakieś party podjedziesz z Amigą, to może być problem na płycie głównej.
Na zlotach zazwyczaj są jacyś naprawiacze.
[#3] Re: AMIGA 500 + gotek Software Failure

@kuru_neko, post #1

Jak dla mnie to nie można wykluczyć mocnego stuknięcia w Goteka lub obluzowanie karty pamięci "pod klapką".
[#4] Re: AMIGA 500 + gotek Software Failure

@kuru_neko, post #1

Reklamuj Amisie u sprzedawcy póki się da. Chyba dał jakąś rękojmię
[#5] Re: AMIGA 500 + gotek Software Failure

@Jacenty, post #4

Tak, jest taka możliwość. Ale bardzo bardzo chciałbym tego uniknąć. Cały czas sie zastanawiam jak do tego doszło i czemu teraz działa normalnie, gdyby układ był spalony czy uszkodzony, to by się nie uruchomiła.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem