kategoria: Sprzęt
[#1] Amiga Arcade Machine jaki tytuł?
Hej.
Buduję w pełni profesjonalny automat arcade emulujący gry z Amigi (ale nie tylko). Stoję w miejscu ponieważ jako chorobliwie estetyczny typ mam problem z doborem grafiki na oklejenie/pomalowanie automatu.

Motyw z jakiej gry powinien się Waszym zdaniem znaleźć na obudowie automatu?
[#2] Re: Amiga Arcade Machine jaki tytuł?

@wilkwcieniu, post #1

Battle Squadron
[wyróżniony] [#3] Re: Amiga Arcade Machine jaki tytuł?

@wilkwcieniu, post #1

Artwork ze SpeedBall 2 w wykonaniu Simona Bisley'a na boki, logo gry jako górna markiza.

Niczego lepszego nie znajdziesz

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2016 13:38:18 przez michalmarek77
[#4] Re: Amiga Arcade Machine jaki tytuł?

@wilkwcieniu, post #1

Jeżeli to automat multiplatformowy to chyba nie ma sensu skupiać się na jednym tytule.
To tak jakbyś zapytał miłośnika muzyki jaki jest jego ulubiony utwór... tyle gatunków muzyki a w każdym całe zestawy świetnych utworów.

Powinieneś chyba jednak wrzucić kilka, może zrobić jakiś fajny montaż kilku w jednej grafice.

Jeżeli chodzi o gry z automatów to nieśmiertelny jest motyw Pacmana, Asteroids, Invaders, Arkanoid (polski ;) ), Tetris... z nowszych Super Mario (mógłbyś go z Gianą zestawić w grafice), Double Dragon, Street Fighter II, Golden Axe...

Z Amigi chyba najbardziej pasowałyby Shadow Of The Beast, Lotus, Final Fight (multi w sumie).
[#5] Re: Amiga Arcade Machine jaki tytuł?

@Duracel, post #4

Automatów będzie kilka i każdy wzór będzie się rządził swoimi prawami. W tej chwili chcę dedykować premierową skrzynkę jednej Amigowej grze. Taki mój kaprys ;).
[#6] Re: Amiga Arcade Machine jaki tytuł?

@michalmarek77, post #3

Zmiażdżyłeś. Kolorystyka też pasuję. Boki zrobię inne. Motywy szatańskie do mnie nie przemawiają ;).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem