@softiron, post #1

@strim_, post #2
@softiron, post #3
@damianx, post #7
@Jacenty, post #9

@strim_, post #2
 Mam A1200 z sd cardem ala hd i blizzem, oraz A500.A1200 z hd i whdload jakoś mi, retrofanowi nie daje tego feelingu.Wiadomo,brak "interek" w gierkach whd i trainerow plus nie ma "insert disk two" robi swoje na minus.A500 z boot selektorem od Ponga i zewnętrzna stacja od chłopaków z zamontowanym gotkiem hxc to jest to.A co do prztyczka do przełączenia driva to go zwyczajnie ustawiłem i skręciłem obudowę.Zmieniać ustawienia nigdy nie zamierzam.Co do ceny,tanio nie jest ale solidność i kultura wykonania zew. fdd od Strima powala.
 Mam A1200 z sd cardem ala hd i blizzem, oraz A500.A1200 z hd i whdload jakoś mi, retrofanowi nie daje tego feelingu.Wiadomo,brak "interek" w gierkach whd i trainerow plus nie ma "insert disk two" robi swoje na minus.A500 z boot selektorem od Ponga i zewnętrzna stacja od chłopaków z zamontowanym gotkiem hxc to jest to.A co do prztyczka do przełączenia driva to go zwyczajnie ustawiłem i skręciłem obudowę.Zmieniać ustawienia nigdy nie zamierzam.Co do ceny,tanio nie jest ale solidność i kultura wykonania zew. fdd od Strima powala. 
                                    @Red, post #15
@strim_, post #2
 kupiłem taki sam zestaw jak przedstawiony na zdjęciu (gotek z HxC). Korzystałem przed kilkoma laty z przewodu null modem do nagrywania adfów, ale było to dość czasochłonne, więc pomyślałem, że gotek w zewnętrznej stacji będzie najlepszym rozwiązaniem. W celu ustawienia adfów oprogramowanie goteka uruchamiam z poziomu Workbencha, następnie włączam X-Copy i tu pojawia się problem. W trakcie nagrywania dyskietek zamiast samych zielonych cyferek wyświetla mi się mnóstwo czerwonych zer. Sprawdzałem w ten sposób kilka adfów na kilku nieużywanych dyskietkach Verbatim i ciągle to samo. Nagrana w ten sposób dyskietka uruchamia się, ale po chwili wszystko się wiesza, czasami wczytuje się cracktro jakieś gry i dalej nic. Zacząłem w X-Copy najpierw wczytywać wszystkie dane do pamięci, a dopiero później nagrywać dane na dyskietkę,  w trakcie nagrywania nadal wyświetlały się błędy na czerwono, rezultat był tylko odrobinę lepszy ponieważ oprócz cracktro czasami wczytywał się ekran tytułowy jakiejś gry, ale po chwili znów się wszystko wieszało. Robiłem kopię innych gier z dyskietek na dyskietki i wówczas wszystko było OK, więc wnioskuję, że zarówno X-Copy, wewnętrzna stacja i same dyskietki działają bez zarzutu i problem będzie leżał w jakiś ustawieniach zewnętrznej stacji lub goteka, na których się nie znam. Byłbym niezmiernie wdzięczny za jakieś porady.
 kupiłem taki sam zestaw jak przedstawiony na zdjęciu (gotek z HxC). Korzystałem przed kilkoma laty z przewodu null modem do nagrywania adfów, ale było to dość czasochłonne, więc pomyślałem, że gotek w zewnętrznej stacji będzie najlepszym rozwiązaniem. W celu ustawienia adfów oprogramowanie goteka uruchamiam z poziomu Workbencha, następnie włączam X-Copy i tu pojawia się problem. W trakcie nagrywania dyskietek zamiast samych zielonych cyferek wyświetla mi się mnóstwo czerwonych zer. Sprawdzałem w ten sposób kilka adfów na kilku nieużywanych dyskietkach Verbatim i ciągle to samo. Nagrana w ten sposób dyskietka uruchamia się, ale po chwili wszystko się wiesza, czasami wczytuje się cracktro jakieś gry i dalej nic. Zacząłem w X-Copy najpierw wczytywać wszystkie dane do pamięci, a dopiero później nagrywać dane na dyskietkę,  w trakcie nagrywania nadal wyświetlały się błędy na czerwono, rezultat był tylko odrobinę lepszy ponieważ oprócz cracktro czasami wczytywał się ekran tytułowy jakiejś gry, ale po chwili znów się wszystko wieszało. Robiłem kopię innych gier z dyskietek na dyskietki i wówczas wszystko było OK, więc wnioskuję, że zarówno X-Copy, wewnętrzna stacja i same dyskietki działają bez zarzutu i problem będzie leżał w jakiś ustawieniach zewnętrznej stacji lub goteka, na których się nie znam. Byłbym niezmiernie wdzięczny za jakieś porady.                                    @poweredjj, post #27
@poweredjj, post #27
@BarneyOG, post #29