[#1] Caleb UHD 144 IDE Disk Drive
Używa ktoś takiego napędu Caleb UHD 144 IDE Disk Drive? ,poszukuje opisu zworek i drivera.
[#2] Re: Caleb UHD 144 IDE Disk Drive

@barbaramazurek, post #1

Driver nie jest ci potrzebny tylko mountlista dla 720kb i 1.4MB
To stacja dyskow na IDE.
Zworki są standardowe. SINGLE, MASTER, SELECT CABLE
[#3] Re: Caleb UHD 144 IDE Disk Drive

@Norbert, post #2

Dziękuję za odpowiedz ale tak po prawdzie chciałam najpierw na PC dlatego że mam wątpliwości co do sprawności urządzenia a więc podpinam pod płytę PC pod port IDE i urządzenie jest niewykrywalne ale żadne z 8 pinów w dwóch rzędach do zworko wania nie jest za z workowane.Słyszałam że są płyty że jeśli jakiś napęd jest sam na slave to go płyta nie wykrywa,które zworki trzeba dać?.
[wyróżniony] [#4] Re: Caleb UHD 144 IDE Disk Drive

@barbaramazurek, post #3

[#5] Re: Caleb UHD 144 IDE Disk Drive

@Norbert, post #4

Dziękuję ja nigdzie nie znalazłam opisu u mnie nie ma na napędzie .Kolega ma własny czy tylko zdjęcie?
[#6] Re: Caleb UHD 144 IDE Disk Drive

@barbaramazurek, post #5

Tylko zdjęcie.
Szukalem sterowników , ale nie znalazłem.
Wiem tylko ze win98 i w2000 miały je "wbudowane"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem