kategoria: A600
[#1] [A600] Zawieszanie się A600
Witam, od dłuższego czasu mam problem z moją Amigą 600. Nie wiem czy ktoś spotkał się z takim problemem, ale mój setup to: 1MB Chip + 9,5 MB Furia z FPU + Adapter CF2IDE z kartą CF Sandisk ULTRA 4GB, Kick 3.1 40.63 Cloanto. Mam wgrane oprogramowanie od Maxsofta z WB 3.0. System działa ok, port PCMCIA, gry WHDLOAD też. Natomiast mam problem z programem SYSINFO. Nie ważne jaka wersja programu, czy mam założoną furię czy też nie, po uruchomieniu tego programu Amiga mi się zawiesza. Mogę czekać 5, 30, 60 min wciąż system jest "zamrożony". Próbowałem też na świeżo sformatowanej karcie i świeżo wgranym WB 3.1, dalej to samo. Nadmieniam, że CPU, jak Gayle i ROM się nagrzewają. Kondensatory wyglądają w porządku, nie widać aby gdzieś były oznaki wylania elektrolitu. Ktoś by wiedział o co może chodzić? .
[#2] Re: [A600] Zawieszanie się A600

@Alucard1989pl, post #1

Widać za sysinfo jednym pomaga ( wątek o cdtv i kontrolerze IDE) innym stwarza problemy.

Czy probowales uruchomić sysinfo z dyskietki lub z hdd bez s-s ?
Jeśli zadziała to winne będą dodatki w s-s , user-s czy wb-startup
[#3] Re: [A600] Zawieszanie się A600

@Alucard1989pl, post #1

Kondensatory wyglądają w porządku, nie widać aby gdzieś były oznaki wylania elektrolitu.
W momencie, gdy to już widać, wymiana zazwyczaj okazuje się znacznie bardziej pracochłonna.
[#4] Re: [A600] Zawieszanie się A600

@Norbert, post #2

@Norbert Jak wrócę z pracy, to sprawdzę :).

Ostatnia aktualizacja: 29.07.2016 18:24:08 przez Alucard1989pl
[#5] Re: [A600] Zawieszanie się A600

@Krashan, post #3

@Krashan Tak czy siak, przydałoby się wymienić kondensatory.

Ostatnia aktualizacja: 29.07.2016 18:24:24 przez Alucard1989pl
[#6] Re: [A600] Zawieszanie się A600

@Alucard1989pl, post #5

Niestety kopiowanie sys info na dyskietkę i uruchamianie A600-tki bez kart CF nie pomogło. Czyściłem nóżki od CPU izopropanolem za pomocą szczoteczki i patyczka higienicznego dalej to samo. Nie ważne czy z furią czy bez :(. Nie mam już pomysłów :(.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem