[#1] Ciepîy Mediator
Witam mam mediatora w mojej amidze 1200
v1.0

Zauwazylem ze kosci w podstawkach na mediatorze sa bardzo gorace.

czy u was tez tak jest??

czy to sie tak bardzo powinno grzac??

sa naprawde gorace !!!!
[#2] Re: Ciepîy Mediator

@ZimA, post #1

czy Amiga dziala stabilnie?? wiesza sie??? Czy po dluzszej pracy cos sie dzieje?? jesli nie to nie ma sie o co martwic (chyba)

Benedykt

[#3] Re: Ciepîy Mediator

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Szczerze mowiac moja amisia to wzor stabilnosci i nic sie nie dzieje

tylko po prosty bym sobie dzis palca przykleil do ukladu :) taki cieplutki byl

skierowalem na uklady maly wiatraczek od karty graficznej wiec troche je bedzie przedmuchiwal :)

ciekawy po prostu bylem czy u innych tysz sie grzeja
[#4] Re: Ciepîy Mediator

@ZimA, post #3

Gdy mialem Mediatora pisalem w tej sprawie do Elboxu. Stwierdzili, ze to normalna temperatura pwracy tych ukladow i nie ma sie co bac. Zadne choldzenie dla nich nie jest potrzebne.
[#5] Re: Ciepły Mediator

@ZimA, post #1

Nic sie nie martw; tak po prostu musi byc.
MACHY w facie tez sie bardzo grzeja, jednak niczemu to nie przeszkadza.

[#6] Re: Ciepîy Mediator

@mcbarlo, post #4

byc moze i normalna, niemniej dorobilem tym ukladom radiatory i od tego czasu zauwazam zdecydowanie mniej zwieszek roznych rzeczy, szczegolnie po bardzo dlugim uzywaniu bez reboota
[#7] Re: Ciepły Mediator

@Valwit, post #6

Zrobilem cos podobnego na facie, lecz jak ami poszla do elboxu do naprawy to niestety usuneli moje modyfikacje.

[#8] Re: Ciepły Mediator

@Valwit, post #6

Jacy wy przewrazliwieni :D PowerBooka to byscie chyba w lodowce trzymali bo jego obudowy w niektorych miejscach nie mozna dotknac bo taka goraca, a procesor rozgrzewa sie w cieple dni do 75 stopni ;)

[#9] Re: Ciepły Mediator

@Czarek, post #8

jasne przewrazliwieni :P

ale u nas nie hotpipow i chlodzenia woda z pompami od klimatyzacji samochodowej jak nieraz w pc :P

[#10] Re: Ciepły Mediator

@Czarek, post #8

jesli ami przestaje sie wieszac po schlodzeniu to chyba jednak cos jest na rzeczy, nie?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem