[#1] problem z mointorem...
mam monitor multisync highscreen (odswiezanie od 30...) i pytanie w jaki sposob mozna wymusic by programy uruchamiane pod systemem nie przechodzily w tryby nie obslugiwane przez monitor. z gory dzieki za pomoc
[#2] Re: problem z mointorem...

@jaro, post #1

Spróbuj uruchomić ModePRO lub jakiś inny programowy scandoubler,
podczas odpalania programów , pyta się w jakiej rozdzielczości ma go uruchomic , i sprawa rozwiązana :)
[#3] Re: problem z mointorem...

@olo, post #2

A potem ustawic w prefsach programu odpowidnia rozdzielczosc, zeby nastepnym razem nie uzywac programu promujacego tryb;). Swoja droga NewMode jest chyba lepszy od ModePro.
[#4] Re: problem z mointorem...

@jaro, post #1

Polecam np. NewMode. Zawsze przed odpaleniem programu "zapyta" sie w jakim trybie go odpalic. Oczywiscie kazdy program mozna ustawic na ignorowanie, dzieki czemu nie bedzie problemu z zmiana trybow w programach ktore to umozliwiaja (np. graficzne). Uzywam wersji 3.9 i nigdy nie stwarzala problemow.
[#5] Re: problem z mointorem...

@Andrzej Drozd, post #4

a czy moglbym poprosic o jakis namiar na ten programik?
zainstalowalem modePro ale jakos no nie za bardzo wiem z czym to jesc.
[#6] Re: problem z mointorem...

@jaro, post #5

Wprawdzie koledzy mówią prawdę (masło maślane. btw cześć Szulu!),
ale nie całą. Usługi takie oferuje także MCP ( w dodatku robi to prawidłowo).
Idea jest ogólnie słuszna. Trzeba ją tylko w prowadzić w życie.
Jak sam zapewne wiesz, łatki są podstawą naszego systemu
i w związku z powyższym ja używam MCP, ponieważ wolę jedną muliłatkę, naż kilkanaście oddzielnych.
Ale wybór należy do ciebie. W każdym razie twój proble da się na Ami rozwiązać. W dodatku dość prosto (nie licząc konfiguracji systemu).
Jeszcze jedna mała uwaga: nie każdy monitor trawi typowe tryby VGA w Ami ale jest gdzieś
sterownik, który to niweluje. Przez odpowiednie ustawienia właściwych parametrów, można zmusić każdy
kompatybiłny monitor VGA do prawidłowego działania.
Stery te widziałem prawdopodobnie na Aminecie.
Używałem ich nawet, tylko "przy okazji" jakiejś miały zaszczyt wsiąknąć.
nie mogę ich teraz podesłać, znaczy...

Pozdrawiam.

aberr@polbox.com
[#7] Re: problem z mointorem...

@jaro, post #5

http://us.aminet.net/util/cdity/NewMode_V39.lha

[#8] Re: problem z mointorem...

@Andrzej Drozd, post #7

NewMode jest good... :) Niestety nie da się wypromować nim wszystkich gier... Np. mojego ulubionego Pinball Ilusions... Ale to i tak nie zmienia faktu, że ten programik przypadł mi do gustu :) Pozdro dla wszystkich :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem