kategorie: A500, Sprzęt
[#1] DF1 i stacja od PC
Cześć,
"omylnie" kupiłem niesprawną zewnętrzną stację. Faktycznie stacja nie daje żadnego znaku Rozkręciłem ją i podpiąłem przerobionego Alpsa który działa bezproblemowo jako DF0: . Czy powinienem coś w nim przestawić żeby zadziałał jako DF1 Napomnę, że zaraz po włączeniu komputera Alps stuka raz i milknie. Ta sama sytuacja z Amigowym CHINON-em po przestawieniu zworki na SD1. Nie reaguje na dyskietkę. Może jakaś zworka załatwi sprawę? Mam także Samsungi, także może jest szansa?

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2016 20:10:50 przez lrdmaras
[#2] Re: DF1 i stacja od PC

@lrdmaras, post #1

Przestaw zworę z 0 na 1.

Z zewnętrznej stacji nie zabootujesz programu z 1 dyskietki.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2016 20:39:55 przez mikser
[#3] Re: DF1 i stacja od PC

@mikser, post #2

Obyło się bez przestawiania zworek. Oryginalny flop CHINON był padnięty? Jako DF0: reaguje, ale ma problemy z odczytem dyskietki. Przeczyściłem taśmy i styki. Wpakowałem SAMSUNGA i DF1: działa. Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2016 20:51:18 przez lrdmaras
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem