[#1] Monitor PHILIPS CM8833-II i EURO36
Po raz kolejny postanowilem wycisnac wieksza rozdzialke z mojego starego monitora. Ostanio odkrylem ze tryby interlace w NTSC migocza mniej niz w PALu bo to 60 a nie 50 Hz. I wlasnie probuje sie to tego migotania przyzwyczaic bo do migajacego PALu mi sie nie udalo :)
Przypomnialem sobie o opisie modyfikacji sterownika EURO36 w ACS 7-8/98.
Przy 65Hz w Hires Laced w EURO36 migotanie jest troche mniejsze, ale obcina mi gore ekranu a poprawki pliku overscan.prefs nic nie daja, po przerobce za to w trybie NSTC ocina mi dol ekranu. Natomiast po zwiekszeniu czestotliwosci powyzej 65 Hz wychodzi zupelna kaszanka. Efekt jest taki ze migaja na przemian ekrany przesuniete o polowe wysokosci.
Moze komus udalo sie jakos wycisnac z tego monitorka wiecej niz 60Hz przy rozdzialce 640x480?

[#2] Re: Monitor PHILIPS CM8833-II i EURO36

@vi-bee, post #1

mnie sie udalo wycisnac tylko wieksza rozdzielczosc, loknij na moje graby w graffiti

[#3] Re: Monitor PHILIPS CM8833-II i EURO36

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Ale z overscanem, tak to ja nie chce :p

[#4] Re: Monitor PHILIPS CM8833-II i EURO36

@vi-bee, post #3

to z AutoScroll jest git

[#5] Re: Monitor PHILIPS CM8833-II i EURO36

@vi-bee, post #1

Pobaw się MonED-em. Da się w ten sposób "obniżyć" ekran.

P.S. I tak masz szczęście. Na moim Philipsie nic powyżej 62Hz nie da się wyświetlić.
[#6] Re: Monitor PHILIPS CM8833-II i EURO36

@Daclaw, post #5

MonEDem zmienialem czestotliwosc. Bawilem sie innymi suwakami, dzialy sie rozne cuda, ale zaden z nich nie przesunal mi ekranu w dol:(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem