[#1] [a3k] Amiga nie startuje
Moja ukochana A3000 przestała startować z dysku, jeśli
podpięty jest monitor - nieważne czy RGB czy VGA. Jak już
wystartuje i podepnę wizję, to wszystko normalnie działa.
Czego to może być objaw?
[#2] Re: [a3k] Amiga nie startuje

@_arti, post #1

Na początek zasilacz do przeglądu.
[#3] Re: [a3k] Amiga nie startuje

@_arti, post #1

Znajdz jakiś pasujący wymiarami zasilacz AT i przełóż do oryginalnej obudowy. Ja tak zrobiłem, po tym jak kilka razy zasilacz strzelił. Po każdej naprawie to samo. Karta turbo, dysk SCSI, kilka dni i PYK! po zasilaczu.
[#4] Re: [a3k] Amiga nie startuje

@Dziadziomiecio, post #2

Jeszcze przejrzyj sobie sloty na mobo, bo u mnie ostatnio jak DB od Mediatora wyciągałem przy konserwacji to mi wyszło kilkanaście pinów :D pomysł
[#5] Re: [a3k] Amiga nie startuje

@_arti, post #1

A monitor masz ten sam co kiedyś i podpięty tak samo?

Wygląda to tak jakbyś miał przlotkę RGB na VGA bez separacji sygnałów synchronizacji.
[#6] Re: [a3k] Amiga nie startuje

@jarob, post #5

Ogólnie to rzeczywiście - próbowałem podpiąć monitory, których
jeszcze do tej Amigi nie podłączałem - jakiś stary Commodore
przez RGB i tani LCD po VGA. Mogło się coś popsuć od tego C=?
[#7] Re: [a3k] Amiga nie startuje

@_arti, post #6

Hmmm...
Podłączenie tych monitorów nie powinno nic uszkodzić. Musiałby to być jakiś zbieg okoliczności.

Rozumiem, że na monitorze, który poprzednio działał normalnie, też masz taki objaw?
[#8] Re: [a3k] Amiga nie startuje

@jarob, post #7

Nie wiem. Sprawdzę jak wyjdę ze szpitala, pewnie we wtorek.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem