[#1] Pomysł na 2 monitory
Ostatnio pozbyłem się monitora CRT. Wybrałem panel LCD z dwoma wejściami wizji: VGA i DVI. Z myślą o moich dwóch kartach graficznych: AGA i Voodoo (A1200).

Niestety zbyt mało wiedziałem o złączu DVI i zakupiłem monitor z wtyczką DVI-D zamiast DVI-I. Teraz mam problem gdyż sygnału VGA nie mogę dać na wtyczkę DVI w monitorze. Nie ma takich kabli. Rozumiem, że potrzebny jest konwerter z sygnału analogowego na cyfrowy.

Czy ktoś ma jakiś pomysł by na jednym monitorze z wejściami VGA i DVI-D podłączyć sygnał z AGA (mam scandoubler) i Voodoo, czyli dwa sygnały VGA?
[#2] Re: Pomysł na 2 monitory

@rjack, post #1

to jest totalnie bez sensu. wymien monitor w sklepie.
[#3] Re: Pomysł na 2 monitory

@rjack, post #1

Czegoś takiego ktoś z Was używał? Jak to się sprawdza przy przełączaniu sygnałów VGA?

http://www.allegro.pl/item161962026_2_komputery_jeden_monitor_przelacznik_kvm_usb.html
[#4] Re: Pomysł na 2 monitory

@rjack, post #3

Od lat używam podobnego, tylko bardziej siermiężnego (bo starego) przełącznika na 4 wejścia. I sprawuje się super, obraz z każdego źródła jest dobry. O ile można nazwać dobrym obraz ze scandoublera - paski jednak są widoczne czasem...

[#5] Re: Pomysł na 2 monitory

@elt, post #4

Dzięki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem