[#1] Nowe forum
Na eXecu powstalo nowe forum dyskusyjne - klik

[#2] Re: Nowe forum

@reactor, post #1

No i ?

[#3] Re: Nowe forum

@Drako^lM, post #2

Jakbym słyszał mojego brata :) On jeszcze mówi "łał" albo "amejzing" (celowo przeinacza). A co do forum, to po takim zdaniu :

Ponieważ nie chcę, żebyś się więcej wypowiadał na mojej stronie blokuje Twoje konto. Żegnaj.

dziękuję za takie forum. Zresztą nawciskano tryliony klawiszy na ten temat...a swoją drogą robią testy forum, a taka galeria na exec.pl kuleje coś...właśnie weszło mi się na nią i...jeszcze raz wchodzę i niestety...
[#4] Re: Nowe forum

@Dave, post #3

No to masz ewidentnego pecha. U mnie wszystko działa, nikt mnie żegna...

[#5] Re: Nowe forum

@Dave, post #3

Przed chwilą sprawdziłem. U mnie działa.

Co do forum, dobrze że powstało.
[#6] Re: Nowe forum

@Prince, post #4

Galeria pikuś i tak nie jest zbytnio bogata, a odnośnie "żegnania", to oczywiście miałem na myśli bardziej ukryte znaczenie. Dodam natomiast jeśli już, że na otwarcie jest naprawdę miłe powitanie :

Osoby, które otrzymały czerwoną kartkę w komentarzach na głównej stronie eXeca nie mają także dostępu do forum
[#7] Re: Nowe forum

@Prince, post #4

ja tez mam "pecha" bo mi nie dziala.

Ostatnia modyfikacja: 06.02.07 01:16
[#8] Re: Nowe forum

@Dave, post #6

Osoby, które otrzymały czerwoną kartkę w komentarzach na głównej stronie eXeca nie mają także dostępu do forum

To jeszce jest "pikuś" ;) , mi osobiście podoba się podpis jaki ma jeden z adminów tego "forum"

Linux is not Unix,
MorphOS is not AmigaOS
BeOS is not MacOS
UAE is not a real computer
Pigs don't fly

Jak dla mnie to ci ludzie mają jakies niezłe kompleksy i chyba jednak nie lubią tych co maja pegasosy ;) ;) . Juz nie moge się doczekać pierwszych wpisów w AMIGA DEMENTI , będzie co czytać ;)

[#9] Re: Nowe forum

@Drako^lM, post #2

No i bardzo dobrze. Pomysł z forumerem był totalną porażką miejmy, więc nadzieję, że to pociągnie dłużej (chociaż osobiście wolałbym jakieś rozwiązanie oparte na php).

[#10] Re: Nowe forum

@Ziolo, post #9

type Exception report

description The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.

exception

javax.servlet.ServletException: Servlet.init() for servlet jforum threw exception
org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:105)
org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:148)
org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:869)
org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProtocol.java:664)
org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.processSocket(PoolTcpEndpoint.java:527)
org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThread.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80)
org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:684)
java.lang.Thread.run(Thread.java:595)

root cause

net.jforum.exceptions.DatabaseException: Error while trying to start the database: net.jforum.exceptions.DatabaseException: java.sql.SQLException: Connections could not be acquired from the underlying database!
com.mchange.v2.sql.SqlUtils.toSQLException(SqlUtils.java:104)
com.mchange.v2.c3p0.impl.C3P0PooledConnectionPool.checkoutPooledConnection(C3P0PooledConnectionPool.java:264)
com.mchange.v2.c3p0.PoolBackedDataSource.getConnection(PoolBackedDataSource.java:94)
com.mchange.v2.c3p0.ComboPooledDataSource.getConnection(ComboPooledDataSource.java:521)
net.jforum.C3P0PooledConnection.getConnection(C3P0PooledConnection.java:78)
net.jforum.ForumStartup.startDatabase(ForumStartup.java:78)
net.jforum.JForum.init(JForum.java:93)
org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:105)
org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:148)
org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:869)
org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProtocol.java:664)
org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.processSocket(PoolTcpEndpoint.java:527)
org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThread.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80)
org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:684)
java.lang.Thread.run(Thread.java:595)

note The full stack trace of the root cause is available in the Apache Tomcat/5.5.17 logs.

Nie no świetnie

[#11] Re: Nowe forum

@pwe, post #10

Szaman musi chyba jeszcze trochę poćwiczyć pisanie w javie ;)

[#12] Re: Nowe forum

@MinisterQ, post #11

Dla siebie i swoich czterech kolegów, nic tylko podziwiać.

[#13] Re: Nowe forum

@Fei, post #12

podziwiać i wydziwać

[#14] Re: Nowe forum

@Fei, post #12

No mimo wszystko jest paru więcej wyznawców niż "kilku" na execu... Poza tym poczucie pełnienia "misji" i krzewienie jedynie słusznej wiary amigowej jest zapewne bardzo silne...

[#15] Re: Nowe forum

@reactor, post #1

co to za forum które nie działa?

[#16] Re: Nowe forum

@Olo, post #8

Pigs don't fly

Roger Waters ma odmienne zdanie

[#17] Re: Nowe forum

@Pinto, post #15

No przecież wszystko działa.

[#18] Re: Nowe forum

@alpine, post #16

Roger Waters ma odmienne zdanie

Masakra! Radze zweryfikowac swoja plytoteke, poniewaz za to nalezy sie czerwona kartka
[#19] Re: Nowe forum

@Andrzej Drozd, post #18

latają i nic tego nie zmieni :P

btw; forum znowu zdechło.

[#20] Re: Nowe forum

@amigafan, post #17

Nie działa!Czekam już dobre 5 minut a strona się jeszcze nie otworzyła.

[#21] Re: Nowe forum

@reactor, post #1

Na IB mam error "connection refused", oczywiście PPA działa, główna strona execa też.

[#22] Re: Nowe forum

@Malin, post #21

Teraz działa... ciekawe czy zrobili kopię bazy? Posty od nowa
Poprostu śmiech

Oj chyba nie ...w jakim skrypcie było poprzednie forum?
Teraz jest jakieś JForum. Dali by PHPbb2 Modified by przemo i kłopot z głowy ;)

Ostatnia modyfikacja: 06.02.07 19:57
[#23] Re: Nowe forum

@pwe, post #22

Jak tak możesz... to jest jedyny godny portal "Amigowy "

[#24] Re: Nowe forum

@pwe, post #22

Te phpbb2 by przemo jest dość dziurawe, a o tym "JForum" nikt nie słyszał więc exploitów nie ma :D
[#25] Re: Nowe forum

@reactor, post #1

Lol. Profesjonalne przejście na nowy system (olano stare posty). ;)

[#26] Re: Nowe forum

@MinisterQ, post #11

Pewnie do tego ma marnych betatesterów którzy nie potrafią wyłapac bugów w tym co napisał ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem