[#1] Nowy YAM - Problem z ikonami
Witam. Zainstalowałem nowego YAMa. Zawołał o nowy TheBar.mcc, zainstalowałem, ruszyło. Ale ikony sie skaszaniły. Wygląda to TAK:

Snoopium nic nie mówi... Spotkał siće z tym ktoś??... Bo trace pomysły... ;-(

Uprzedzając pomysły, testowałem zarówno stare jak i nowe ikony, dadatypy są raczej OK (wszystko inne działa) kaszani sie tylko YAM, inne programy chodzą OK...

Pozdrawiam!!
[#2] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@quantor, post #1

Mam podobnie.
Trzeba czekac na poprawki
[#3] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@Norbert, post #2

THX, już się bałem, że coś w MOSie napsztykałem.....
[#4] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@Norbert, post #2

[#5] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@Dopuser, post #4

No własnie tego TheBar'a mam. Z innym nowy YAM nie rusza... :(

[#6] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@quantor, post #5

U mnie na Classicu pod WinUAE jest ok...

[#7] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@quantor, post #5

Po podmianie na biblioteki dla m68k, YAM przestal sie uruchamiac.
Zauwazylem rowniez ze prefsach MUI pokazaly sie dwie zakladki THE BAR.
[#8] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@Norbert, post #7

Tak, bo na 68k jest starsze MUI i ta klasa (68k version) pewnie nie pracuje dobrze z MUI4.
Hmmm... Dalej nie rozwiązuje to problemu. Nie wiem dodatkowo czy problem leży w klasie dla MOSa, czy w samym YAMie...

--

Zassałem nowego YAMa (z dziś) i dalej to samo...

BTW: Cz nowy MUICON Wam też instaluje dwie klasy (TERM i POWERTERM), które w preferencjach MUI po ich wybraniu się poprostu wiezają??... U mnie mają znaki zapytania zamiast ikoncek...

Cholender, nie cierpię, kiedy MOS zachowuje się jak WIN... ;( ;)

Ostatnia modyfikacja: 23.01.07 02:16
[#9] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@quantor, post #8

Zrobiłem test z klasą The_Bar. Ustawiłem m.in. skalowanie obrazka na 66%. I niestety YAM łapie zwieszkę przy próbie otwarcia okna (bus error ?). Po usunięciu ustawień YAMa w Prefs:Env-Archive/MUI działa ponownie gucio. Wygląda mi to zabugowiony The_Bar.
Porobiłem też testy z innymi ustawieniami The_Bar. Jeśli cokolwiek zmieniam to następuje zwieszka YAMa.
Bez ingerencji w ustawienia The_Bar, YAM działa ok i obrazki są prawidłowe.

Ostatnia modyfikacja: 23.01.07 08:37
[#10] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@Dopuser, post #9

Dziękuję za cenne uwagi!! :)
Potestuję. Ale jutro. ;)

Pozdrawiam!!
[#11] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@Dopuser, post #9

Przetestowalem i dalej lipa... :( pomoc2

[#12] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@quantor, post #11

Pewnie już niektórzy do tego dotarli, ale TU:
http://sourceforge.net/tracker/download.php?group_id=154192&atid=790794&file_id=213844&aid=1641342

jest FIX. :)
[#13] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@quantor, post #1

Nie widze twojego obrazka. Ja tez mam problem, ale mi to nie przeszkadza. W glownym oknie w ogole nie mam ikonek, natomiast w pozostalych sa OK. Wazne ze dziala, a beta to beta i juz :)
[#14] Re: Nowy YAM - Problem z ikonami

@Andrzej Drozd, post #13

To je skopiuj z archiwum.

p.s. ja tez obrazka z glownego posta nie mam...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem