[#1] OC Blizzarda 1240/40
Cześć

Stanę się niedługo posiadaczem karty turbo Blizzard 1240/40 :) i w związku z tym chciałbym zapytać czy ktoś z Was bawił się w podkręcanie tej karty. Oczywiście w rozsądny sposób. :) Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii, jak to działa (działało) i czy w ogóle jest sens się tym zajmować. Czy może lepiej pracować na fabrycznym configu? Aha , czy fabryczny zaśilacz (lekki) mi przy niej nie padnie?

Pozdrowienia dla wszystkich na forum,

--
mic

Amiga 1200 Escom, 3.1, Blizzard IV 1230/50+FPU+64 MB, HD,1,6
oraz inne fajne Amigi :)

Ostatnia modyfikacja: 24.02.07 13:00
[#2] Re: OC Blizzarda 1240/40

@mic, post #1

040 bardzo sie grzeja. z 40 MHz na 50 MHz da okolo 5 mips przyrostu. jak bedziesz mial karte to sam zdecydujesz czy jest sens podkrecania, bo sa rozne 040 na kartach, a nawet 040 trafiaja sie fabrycznie krecone z 33 na 40 MHz

Ostatnia modyfikacja: 24.02.07 17:43
[#3] Re: OC Blizzarda 1240/40

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Z tego co piszesz wynika, że moja przyszła karta może mieć już kręcony procek przez producenta. Hmm, wiem ,że Phase 5 wypuszczało 1240 na tych samych płytach co 1260 , ale nie wiedziałem, że kręcili procki. Zobaczymy jak dostane kartę co i jak. Myślę, że te 5 mipsów mnie nie zbawi, a po co jakieś zwiechy itp. Dzięki za odpowiedź.

mic
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem