kategoria: A1200
[#1] Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200
Dzień dobry,
Niedawno zakupiłem dysk 2,5" do swojej Amigi 1200, bo wcześniej miałem w niej dysk 120mb, później już karta CF, a teraz chciałem znów mieć dysk talerzowy - tyle, że większy. Problem w tym, że nie wiem jak by to przykręcić. Otwory na śruby są w innym miejscu. Borykał się już ktoś z takim tematem?

Najłatwiej pewnie rozwiercić nowe otwory w sankach. Czy może są jakieś adaptery czy coś?

[#2] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@Jield, post #1

Wierć, albo montuj na dwie śruby.
[#3] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@fazior, post #2

No wolałbym to jakoś bezinwazyjnie zrobić, bo się boję, że źle wywiercę i będzie buba, ale chyba to jedyne słuszne rozwiązanie.

Dzięki!

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2018 18:46:22 przez Jield
[#4] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@Jield, post #1

Wywierciłem otwory w sankach do A1200 i do A600. W A1200 nie zamontuje, bo siedzi scandoubler, a w A600 mam ekran, a on ma tylko 4 otwory takie pod standardowe otwory w sankach :P

Ech, zawsze pod górkę :P
[#5] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@Jield, post #4

[#6] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@Dorian3d, post #5

[#7] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@Jield, post #1

Ja mam teraz przykręcony jedną lub dwoma śrubkami. Byle się trzymało. Moja Amiga przemieszcza się w najlepszym przypadku 3 metry z jednego na drugi stół - dlatego nie potrzebuję mocowania na 4 śruby :).
[#8] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@Jield, post #4

Zrób osłonę z plastiku cienkiego tak, aby chroniła elektronikę
przyklej to na klej na gorąco, a potem przyklej gdzie ci pasuje w a 1200.

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2018 10:51:28 przez Dorian3d
[#9] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@Dorian3d, post #6

[#10] Re: Nowy dysk 2,5" + sanki do A1200

@baderman, post #7

Tu nie chodzi o 4 śruby tylko o jakiekolwiek przykręcenie. Bo w sankach są 4 otwory bliżej środka, a w dysku są bardziej po zewnętrznej stronie. Na ten moment zastanawiam się czy taśmą izolacyjną nie złapać od góry. Ewentualnie otwór z boku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem