[#1] Prąd w karcie USB bez sterownika
Witam

Kupiłem przełącznik KVM, zasilany także przez USB. Jeśli zamontuje jakąkolwiek kartę PCI USB bez sterownika, to popłynie prąd z gniazda USB?

P.S.
Polecam KVM, np. (taki właśnie nabyłem i wypróbowałem): http://www.allegro.pl/item179594177_2_komputery_jeden_monitor_przelacznik_kvm_usb.html

dla tych co mają kartę graficzną i korzystają z kości AGA, a monitor ma tylko jedno wejście VGA. Bardzo małe gabaryty przełącznika. Obraz nie traci na jakości.
[#2] Re: Prąd w karcie USB bez sterownika

@rjack, post #1

A po tak kombinowac? USB to +5v, GND, a pozostale dwa to sygnaly danych..przerob wtyczke i masz zasilanie USB z dowolnej rzeczy wrecz:)

[#3] Re: Prąd w karcie USB bez sterownika

@rjack, post #1

Przeciez masz napisane:
- zasilany z portów USB (opcjonalnie z zasilacza)
[a na obudowie jest znaczek zasilacza]
wiec podepniesz zasilacz i tez bedzie smigac :)

[#4] Re: Prąd w karcie USB bez sterownika

@11MASTEr, post #3

Mam bardzo podobny przełącznik, z tym, że zasilany z PS/2 i opcjonalnie z zasilacza. Wsadziłem mały zasilacz i działa aż miło!

[#5] Re: Prąd w karcie USB bez sterownika

@11MASTEr, post #3

To prawda, ale ni chce mieć kolejnego grzejącego się zasilacza w listwie :) wiec dokupie samego śledzia z usb i podłącze z molexa 5V. Dzięki Wam za info na ten temat.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem