[#1] Banshee - przypisy
Czesc,
wiem, ze jest whdload ale na razie nie mam na twardzielu i raczej szybko miec nie bede.

Sciagnalem obrazy dyskow i wrzucilem do katalogu Banshee.
Na jednym z dyskow do ikonki startowej przypisany jest skrypt co robi przypisy:
banshee1: do banshee
banshee2: do banshee
banshee3: do banshee

i staruje gre ale gra po wybraniu jezyka wola o dysk 1.

Wiem ze ta gra sie uruchomi bo jakis rok temu tak to uruchomilem (tylko nie mam tego twradziela juz). Cos mi chodzi po glowie ze przypisy byly inne - nie Banshee1: (itd ) tylko bansh1: albo cos w ten desen

Ktos pomoze?
[#2] Re: Banshee - przypisy

@peceha, post #1

Assign banshee: dh0:games/banshee. Też miałem z tym problem kiedy nie używałem jeszcze whdload 😁 po prostu przypisz banshee: do ścieżki w której de facto masz pliki 😁 Ta gra bez whdload wymaga bardzo dużo chipu więc warto odpalić ja bez s-s. Wiem że zrobienie odpowiednio assignow banshee1: do ścieżki nie działało u mnie za Chiny.

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2018 20:57:23 przez miroll

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2018 20:58:28 przez miroll
[#3] Re: Banshee - przypisy

@miroll, post #2

Kurde,
zostawilem tylko pierwszy assign (zmieniony na: ASSIGN banshee: ...) ale dalej wola o dysk 1

hehe, chyba czeka mnie dlugi wieczor szeroki uśmiech
[#4] Re: Banshee - przypisy

@peceha, post #3

Ma być tak jak napisałeś w pierwszym poście.
Zobacz czy instaler nie dopisał czegoś do s-s czy user-s i zmienił przypisania
[#5] Re: Banshee - przypisy

@Norbert, post #4

Byc moze mozna zobaczyc np. SnoopDosem co chce gra otworzyc ? Jak nie to trzeba nagrac obrazy na dyskietki i obaczyc jak sa ponazywane..
[#6] Re: Banshee - przypisy

@Norbert, post #4

NIe , nic nie dopisal.

Nie potrafie sobie przypomniec czy ja czegos nie "odkomentowalem" wtedy w pliku Banshee (w kazdym razie wyrzucenie picture.exe psuje lekko grafike na napisie "INSERT DISK 1"
Teraz wyglada on tak:

a moze sa rozne wersje?

edit:
snoopDos nie pomoze bo gra zabiera kontrole i nie da sie wrocic do WB

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2018 21:33:33 przez peceha
[#7] Re: Banshee - przypisy

@miroll, post #2

Pomoglo dopiero takie cos:

Teraz dziala
[#8] Re: Banshee - przypisy

@peceha, post #7

Można też użyć uniwersalnego przypisania w stylu
Assign Banshee1: ""
itd

Wtedy przypis jest do katalogu tam gdziej jest skrypt startowy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem