[#1] Picasso 4 i moduł voodoo?
Witam!
Kiedys do Picasso 4 był zapowiadany moduł voodoo. Mam w domu akcelerator VD2 z oprogromowaniem i ciekawi mnie, czy można by było podpiąć go pod picasso 4 (ma to slot pci?) i wykorzystywać oprogramowanie do obsługi VD3 (to zmienione P96 + OpenGL?)
Jest to realne? Nie mam Picasso 4 , ale moze warto tej karty poszukać na jakichs aukcjach, swego czasu zbierała bardzo pochlebne opinie.
Pozdrawiam :P
[#2] Re: Picasso 4 i moduł voodoo?

@ender, post #1

PicassoIV to najlepsza karta graficzna na Zorro ale moduł voodoo nigdy na nią nie powstał.
Karta ma kilka złącz - jakie możesz zobaczyć na fotkach na www.amiga-hardware.com

[#3] Re: Picasso 4 i moduł voodoo?

@ender, post #1

Picasso IV ma mini PCI, ale w jakim standarcie, to nie wiem. Miał on służyć do karty 3D, dekodera MPEG i karty turbo, która miała współpracować bezpośrednio z tą kartą.
Faktycznie Picasso IV jest najszybszą kartą pod Zorro i można do niej podłączyć 2 modyły: TV i muzyczny. Ponadto ma w sobie flickerfixer i mikser muzyczny.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem