[#1] nowy Flashback na GOG-u już jest :)
tak tylko przypominam, gdyby ktoś nie wiedział siedzi, pije i chrupki Aż zrobiłem sobie prezent na imieniny.

[#2] Re: nowy Flashback na GOG-u już jest :)

@snajper, post #1

A co to jest? Oryginal ze skryptem na nowe platformy czy jak? Pare lat temi zrobili remake... Jakie to bylo straszne. Do teraz jak pomysle to musze spac przy zapalonym swietle.
[#3] Re: nowy Flashback na GOG-u już jest :)

@softiron, post #2

też słyszałem, że wersja z 2013 to był koszmar, chociaż nie grałem w nią. W każdym razie ta wersja jakoś szczególnie nie razi i myślę, że za cenę 30PLN warta jest zakupu - są opcje dla Win i Mac, w wersji Win waży to 172MB.
Tutaj mamy dwie opcje do wyboru: gra w wersji klasycznej lub "modern" - zremasterowana muza, dźwięki i "uładniona" grafika (chociaż wierna oryginałowi). W wersji modern masz ponadto tutoriale i funkcję rewind - z tego co rozumiem, daje to możliwość cofnięcia gry o określony czas, zależny od wybranego poziomu trudności:

tutaj dla porównania tryby modern i classic:

niestety nie ma do wyboru amigowej muzy, jest tylko opcja "8-bit", która przypomina jakieś PC-towe pierdzenie MIDI. Ale muza zremasterowana brzmi całkiem znośnie. :)
i jeszcze zwiastun:

Ostatnia aktualizacja: 04.12.2018 22:20:10 przez snajper
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem