[#1] Problem z dzwiekiem w A600
Witam serdecznie
Otoz mam taki problem. Jakis czas temu kupilem amige 600 na allegro , no i niestety jak sie okazalo ma ona popsuty dzwiek. Konkretniej chodzi o to , ze dzwiek gra bardzo cicho (na pewno nie jest to wina kabla/wzmacniacza do ktorego podpinam amizke). Znajomy mi kiedys mowil ze to sie dosyc czesto zdarza w Amigach ze dzwiek sie psuje i gra bardzo cicho i ze latwo to jakos naprawic. Niestety nie mam juz z nim kontaktu zeby spytac jak to poprawic. Moze ktos z was wie jak sobie poradzic z tym problemem?
[#2] Re: Problem z dzwiekiem w A600

@sindbad, post #1

Jesli dzwiek jest popsuty to mozliwe ze brak napiecia -12V.
[#3] Re: Problem z dzwiekiem w A600

@Norbert, post #2

i co wtedy powinienem zrobic ?
[#4] Re: Problem z dzwiekiem w A600

@sindbad, post #3

Nie wiem jak zaawansowany w elektronice jesteś, więc wybacz jeśli będę Cię traktował jak zielonego. Zacznij od pomierzenia zasilacza. Niestety zasilacz Misi niechętnie startuje bez obciążenia. Poszukaj jak idą ścieżki z gniazdka zasilaczowego i na włączonej (niestety) maszynie, zmierz czy są wszystkie napięcia +5V +12V -12V. -12V jest dla wzmacniaczy operacyjnych końcowych i to one pewnie kaszanią sprawę (albo padaczki albo papu nie dostają).

Powodzenia.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem