[#1] Modemy LTE dla Amigi
No właśnie. Tak pomyślałem przez chwilę. Tzn. że skoro są modemy Ethernet czy WiFi na PCMCIA, to z perspektywy urządzenia głównego, dużo różnicy gdyby po drugiej stronie było 3G lub LTE nie ma.

Są takie karty dla Amig? Był w ogóle taki wątek poruszany?

Może jedyna różnica to fakt że potrzebna byłaby (??) dodatkowo aplikacja - dialer. Ale co do tego nie jestem pewien; przecież można to zasymulować w urządzeniu (karcie).
[#2] Re: Modemy LTE dla Amigi

@David, post #1

Jest obsługa w MorphOSie i Arosie przez USB. W MorphOSie lepsza bo przerobilem cdcacm.class żeby wczytywala pliki konfiguracyjne z linuxa z sekwencjami inicjującymi urządzenia USB (urządzenia zgłaszają się z jako inne, potem jest sekwencja wysyłana i sam sie zamieniają w inne). Jest dialer dla Arosa, dla Morphosa jest niepubliczny. Jak ktos chce dla amigi no to musi zrobic port z Arosa (dalej wymagane USB).
[#3] Re: Modemy LTE dla Amigi

@michal_zukowski, post #2

No tak, fajnie, ale ja myślałem dla klasyka. Są na PCMCIA karty do WiFi, są do Ethernetu, więc dałoby się zrobić kartę która po prostu dostarcza do A500 czy A1200 net.

Rozumiem, że takiego rozwiązania nie ma. Tym lepiej chyba dla firm typu RastPort szeroki uśmiech
[#4] Re: Modemy LTE dla Amigi

@David, post #3

Możesz użyć modemu lte z wifi i karte pcmcia wifi.
[#5] Re: Modemy LTE dla Amigi

@David, post #3

Klasyk też może miec usb co do PCmcia to trzeba sprawdzić czy są karty 16bit jak są to zróbcie bounty dla NeilaC
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem