Czy może zamiast po Amigę powinienem udać się do psychologa?
 Czy może zamiast po Amigę powinienem udać się do psychologa? W zasadzie zamiast zastanawiać się nad sensownością zakupu Amigi, zastanawiam się czy A600 to dobry wybór, czy lepiej A500, które ubóstwiałem jako młodzieniec. Do tego dochodzi aspekt rewelacyjnie żyjącej społeczności Amigowców, czego przykładem jest PPA. Uwielbiałem też demoscenę na początku przygody z PC-tem, a ta w przypadku Amigi żyje, jakby te komputery były produkowane cały czas. Chciałbym też po zakupie pozostawić sprzęt w oryginale, choć pewnie mody wciągają, więc wciągną i mnie.
 W zasadzie zamiast zastanawiać się nad sensownością zakupu Amigi, zastanawiam się czy A600 to dobry wybór, czy lepiej A500, które ubóstwiałem jako młodzieniec. Do tego dochodzi aspekt rewelacyjnie żyjącej społeczności Amigowców, czego przykładem jest PPA. Uwielbiałem też demoscenę na początku przygody z PC-tem, a ta w przypadku Amigi żyje, jakby te komputery były produkowane cały czas. Chciałbym też po zakupie pozostawić sprzęt w oryginale, choć pewnie mody wciągają, więc wciągną i mnie.  W końcu wywalam 950 zł za stary sprzęt, a w zasadzie za chwilę nostalgii :)
 W końcu wywalam 950 zł za stary sprzęt, a w zasadzie za chwilę nostalgii :)                                    @Zaki-Czan, post #1
@teh_KaiN, post #2
@Zaki-Czan, post #1
 Ja swoją pierwszą po latach, podobnie jak kolega wyżej, wyhaczyłem na allegro za jakieś 50pln (obudowa zniszczona w transporcie, później mozolnie ją czyściłem i sklejałem puzzle). I pamiętaj, że superfrok to kupa, a Turrican rulez!
 Ja swoją pierwszą po latach, podobnie jak kolega wyżej, wyhaczyłem na allegro za jakieś 50pln (obudowa zniszczona w transporcie, później mozolnie ją czyściłem i sklejałem puzzle). I pamiętaj, że superfrok to kupa, a Turrican rulez!  

@Zaki-Czan, post #3
@selur, post #5

@Zaki-Czan, post #1

@selur, post #5
@recedent, post #8
@recedent, post #8
@snajper, post #10
@ZbyniuR, post #9
Chcesz powiedzieć że produkcje które nie chcą się na A600 uruchomić z powodu braku Slow/Fast, to wystarczy wetknąć kartę CF aby zadziałały?
I czy ja dobrze cię zrozumiałem, że taka pamięć jest szybsza niż Chip?
Myślałem że to ma prędkość porównywalną zaledwie z tymi wolniejszymi twardzielami.
@Zaki-Czan, post #1
@softiron, post #18
@snajper, post #21
@Ralpheeck, post #23