kategoria: Szukam gry
[#1] Flashback - obraz dyskietki nr. 1
Witam,

Czy posiada ktoś dostęp do oryginalnej gry Flashback z dystrybucji na zdjęciu (nie wiem czy były różnice pomiędzy różnymi dystrybucjami):

Zdjęcie pudełka.

Niestety wygląda na to, że padła mi dyskietka numer 1. Brak błędów odczytu na Amidze i KryoFlux, jednak wiesza się po wybraniu opcji "start" (testowane na Amidze oraz UAE).

W związku z tym poszukuje obrazu (stream lub ADF z KryoFlux) pierwszej dyskietki.

Pozdrawiam,
[#2] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #1

Zamiast szukać dyskietki, skorzystaj w gotowej instalki tej gry w whdload.
Porównaj wielkości plików czy ich sumy kontrolne i przegraj te które się różnią na dyskietkę.
[#3] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@Norbert, post #2

Są dostępne instalki WHDLoad wersji oryginalnej? Problem w tym, że nie jestem zainteresowany wersjami crackowanymi.
[#4] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #3

Ale oczywiście.
Whdload po uruchomieniu robi poprawki do niej.
Żadne pliki z gry nie są modyfikowane na dysku.

Zrob kopie oryginalnej nie działające dyskietki.
[#5] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@Norbert, post #4

Dzięki, spróbuje się pobawić w wolnej chwili. WHDLoad ostatni raz używałem 20 lat temu ;)
[#6] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #1

Posiadam Flashback jako orginal ale niestety nie z tej dystybucji.
[#7] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #5

Ale wystarczy ze znajdziesz archiwum zainstalowanego Flashbacka poprzez Whdload.
Rozpakujesz pliki i sprawdzisz/przegrasz tylko te, które są na pierwszej dyskietce.
Nie musisz "bawic" się w Whdload.
Po prostu skorzystasz " jako dawca danych"
[#8] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #3

WHDLoad jest w 90% tworzony pod oryginały a nie cracki i tak jak napisał Norbert, nie modyfikuje plików.
[#9] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #1

Mam w tej dystrybucji ale chyba w wersji niemieckiej ...sprawdzę w wolnej chwili

link

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2019 18:49:52 przez HOŁDYS
[#10] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #5

A po uruchomieniu wyskakiwał Ci ekran zabezpieczenia, czy gra ruszała bezpośrednio?
[#11] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@AmiClassic, post #10

Pyta o kod, jest to to wersja oryginalna :)
[#12] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #11

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Postaram się poszukać tego archiwum dla WHDLoad i porobić przeszczepy, jeżeli znajdę jakieś bazujące na oryginale.

A co do dystrybucji to możliwe, że jakieś różnice były. Widzę ze na SPS mają zarchiwizowane obie wersje. W ostateczności spróbuje się z nimi skontaktować.
[#13] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #12

Prawie wszystkie wersje gier w wersji WHDLoad bazują na oryginałach. Mało tego, z wersji złamanej zazwyczaj nie zainstalujesz, instalatory WHDLoad zazwyczaj WYMAGAJĄ oryginalnej wersji gry.

Ale prościej chyba będzie w twoim przypadku skontaktować się z SPS.
[#14] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@tas, post #11

Jedna z 4 dystrybucji ma na pierwszym dysku instaler na HD i nie pyta o kod, gra uruchamia się bezpośrednio.

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2019 21:21:45 przez AmiClassic
[#15] Re: Flashback - obraz dyskietki nr. 1

@AmiClassic, post #14

Dziękuję wszystkim za pomoc, problem rozwiązany :)

Teraz trzymam kciuki za resztę dyskietek :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem