[#1] Gdzie kupić kable przedłużające ?
Witam

Gdzie mozna kupic kable przedluzające do portów od amigi 1200 (najchetniej od portu video) ? Nie jestem elektrotechnikiem wiec niestety nie potrafie ich sam polutowac a moje poszukiwania w sieci spelzly na niczym...

Pozdrawiam

[#2] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@PrzemasIII, post #1

Cytat ze stronki "Wykonujemy dowolne typy kabli na zamówienie"
http://www.animart.pl/amiga/AMIGA-COMMODORE.htm

[#3] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@PrzemasIII, post #1

Serial, parallel, mysz i dżoja możesz załatwić kupując wtyczki Canon 25 i 9 pin w wersji do zaciskania na taśmie + wygrzebując gdzieś taśmę do HDD. Z zaciskaniem można poradzić sobie bez znajomości technik lutowniczych.

Wtyczki Canon 23 (AmigaRGB i port FDD) raczej da się dostać tylko w wersji do lutowania, ale i tu nie ma wielkiego problemu - lutuje się 1 do 1. W każdym serwisie elektronicznym albo GSM dadzą radę. Inna sprawa to to, że wszelkiego rodzaju przedłużacze portu RGB raczej nie poprawiają jakości obrazu z tego portu i mogą powodować zakłócenia pracy np. genlocka lub scandoublera.
[#4] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@Daclaw, post #3

Świetnie tylko gdzie je moge zdobyć ?

[#5] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@PrzemasIII, post #4

W Gdańsku wielkich problemów z tym nie ma.
Skąd jesteś?
[#6] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@Daclaw, post #5

Z Gdyni :)

[#7] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@elektro, post #6

To daleko do Animartu nie masz. ;)

Ale skoro wolisz kombinować samemu, to proszę:

Gdańsk:
Aprovi, ul. Hallera; Jacktronic, ul. Wita Stwosza 32A; Cezar, ul. Grunwaldzka 136; jest jeszcze sklep z częściami elektronicznymi na samym końcu ul. Heweliusza.

Nie gwarantuję, że wszędzie tam będą mieli Canony 23 piny, ale wiem gdzie na pewno mają - na "pasie startowym", na Zaspie, trochę powyżej szpitala (ul. Jana Pawła II), jest spory pawilon handlowy (gdy nastał w Polsce dobrobyt był tam Komm und Kauf, jeśli ktoś jeszcze pamięta tę sieć). Tam, zaraz obok któregoś z wejść, jest box z kablami, wtyczkami, lampami i innymi takimi pierdółkami. Zawsze tam te Canony kupowałem.

No a w Gdyni obowiązkowo odwiedź Magserv, ul. Kilińskiego 16.
[#8] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@Daclaw, post #7

a w warszawie ? Czy ktos byl moze na gieldzie elektronicznej obok gus'u ?

[#9] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@PrzemasIII, post #8

Można przy GUSie w Warszawie dostać róźne kable, albo na Batorego w firmie Amiga s.c., którzy też serwisują Amigi.

[#10] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@Hellena, post #2

Odbiegając od głównego tematu: Ci spod tego adresu który podałęś to... skąd się wzięli? Z choinki?! 'S3-Virge 4MB' za 81,- zł ???!!! Ludzi chyba opentała mania zdzierania kasy z innych :D ta sama karta na Allegro lezy na aukcji za 5,-zł i nie ma chętnych :D
LOL jakiego dawno nie widziałem

Ostatnia modyfikacja: 22.05.07 00:07
[#11] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@AlaN, post #10

"LOL jakiego dawno nie widziałem " bo takie strony naprawde naleza do rzadkosci :D

Mnie sie podoba to:

"Zamiana AMIGI 500 na 1200 tylko 283 zł !!! "
[#12] Re: Gdzie kupić kable przedłużające ?

@AlaN, post #10

podejrzewam ze ceny sa nieaktualizowane od lat hehe, ale z tego co wiem dalej zajmuja sie Amiga ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem