[#1] wypalam cd ale nie ma ikonek:(
Witam,nie posiadam w Ami nagrywarki cd-rw,ale mam w PC(bleeee),jak wypalam płytke cdr a potem wkładam do cd Ami,w katalogach nie mam ikonek a na UAE takowe się znajduja.czy robie coś nie tak???
[#2] Re: wypalam cd ale nie ma ikonek:(

@lucky770, post #1

1. Czy po włożeniu płytki do napędu pojawia się ikonka napędu na blacie?
2. Napęd oczywiście jest sprawny i dobrze podpięty?
3. Skonfigurowałeś również CD0 w dosdrivers, masz filesystem do CD, odpowiedni device itd.?
4. Próbowałeś opcji Show All files z WB, albo dira z shella itd.?
5. Pisz składnie...

Ostatnia modyfikacja: 21.06.07 00:36
[#3] Re: wypalam cd ale nie ma ikonek:(

@Korni, post #2

A więc tak.Zacznę od początku i ze składnią.
Zebrałem pewną partie materiału (scena,moduly itp) mam to na PC,zgrałem to na cdr i wypaliłem na blaszaku programem Nero Burning,cały zbiór posiada ikonki itp.sprawdziłem też to na emiulatorze WinUAE.pow wypaleniu płytki włozyłem cdr do napędu Amisi i....:(
Fakt jest ikonka ale jak wchodze dalej do katalogów to są zwykłe ikonki tj.klikam na ikonkę ze spisem zawartości CD prosi mnie o multiviev a na WinUAE takowa jest.Amisia jest dobrze skonfigurowana,CD ROM też.
Zasadnicze pytanie w jaki sposób wypalac płytkę na pc by widziała ja Amisia ,z ikonkami....Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.....z góry dzięki.LICZE NA WAS
[#4] Re: wypalam cd ale nie ma ikonek:(

@lucky770, post #3

Ikonka to dodatkowy plik o nazwie jak pliki i katalogi z rozszerzeniem .info. Jeśli nie makich plików to używane są ikonki domyślne z katalogu env:sys. Być może ten katalog różni się na winuae od tego co masz na Amidze. Na cd wypalasz normalnie kopiując ikony. Ikony domyślne konfigurujesz na Amidze, nie na cd. Musisz tylko patrzeć na filesystem, żeby nie skracało rozszerzeń na .inf.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem