[#16]
Re: Pokażcie swoje ztuningowane amigi, jakieś szalone mody itd.
@arti4-92,
post #1
No ja mam jedynie zdjęcie mojej maszynki przed "remontem". Znajduje się zresztą w dziale grafitti:
http://www.ppa.pl/graffiti/index.php?kategoria=60&podkategoria=166
Teraz już jest ładnie zamknięta w tej obudowie (ATX przerabiana, płyta włożona poziomo). Z tuningów to w sumie nic, tyle, że sobie wziąłem klawiaturę od a500 zewnętrzną, przylutowałem kabelek do pinów na wejście klawiatury (te na ścieżce) zaś drugą stronę przylutowałem prosto pod spód płyty głównej Amigi1200 - zastosowałem gniazdo oczywiście - to taka drabinka jak w dyskach twardych do tasiemki.
Mam do tego podpiętą stację komodorową 1541-II oraz połączenie z c64 na user port.
Ostatnio sobie myszę amigową stuningowałem ;), wylutowałem LPM i zmieniłem na reseta bo się zużył no i sprężynka do docisku kulki gdzieś mi wyskoczyła to posłużyłem się sprężynką od długopisu. Dłubałem też w gnieździe monitora 1084S bo się kompletnie zrąbało. Na dodatek poprzedni właściciel tego monitora dłubał przy ścieżkach w gnieździe więc musiałem zlutować na pająka do najbliższych lutów - problem w tym, że na zasadzie prób i błędów, ale udało się :). Raz mi tylko strzeliło coś jak sprawdzałem jakiś kolor chyba. Ale monitor działa :). Więc tuning to może nie, ale naprawy cały czas miałem, teraz już nic nie powinno się psuć przez najbliższe 2 lata.
..i znów długo, sorry, nudzi mi się w domu..