[#1] Internet na A600
1.Jak założyć sobie neta na amigę???
2.Czy przez kartę na PCMCIA da sie to jakoś sprawnie zrobić???
3.Czy mogę podłączyć się do grzyba(mam tam kartę sieciową) przez taką kartę żeby otrzymać dostęp do neta???
4.Czy do poprawnej pracy potrzebuję czegoś jeszcze.
5.Czy po podłączeniu się do grzyba(PC) internet na grzybie będzie działał z taką samą prędkością jak wcześniej???
6.Jaką kartę polecacie???
[#2] Re: Internet na A600

@Roszak, post #1

1. Jak założyc sobie neta na peceta
2.łatwo nie będzie
3...
4.dobrej konfiguracji amigi
5....

...-powiedz Ty mi jak masz zamiar podpiąć amigę do peceta. Musisz mieć kartę sieciową w Amidze. Do Amigi są karty sieciowe na PCMCIA, modemy też są.
Oczywiście musisz mieć dobry konfig...Na 020 może Alynx ale ledwo.. 030 i przynajmniej 8 mb fast...
Taki temat był juz kilka razy wałkowany...

Ostatnia modyfikacja: 27.06.07 19:05
[#3] Re: Internet na A600

@Roszak, post #1

1. Np. przez sieciówkę
2. Tak
3. Tak
4. Lepszego konfigu, oprogramowania
5. Zależy co wtedy będziesz robił na Amidze
6. Jakąś od 3COM

Ostatnia modyfikacja: 27.06.07 19:38
[#4] Re: Internet na A600

@Roszak, post #1

jak masz taki konfig to spokojnie

http://www.amiga600.de

karte taka jak mam w opisie w Graffiti

[#5] Re: Internet na A600

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Czyli bez MC68030 nie da rady nawet zwykłych stron???

PS....-powiedz Ty mi jak masz zamiar podpiąć amigę do peceta. Musisz mieć kartę sieciową w Amidze. Do Amigi są karty sieciowe na PCMCIA, modemy też są.

Przez kartę sieciową na PCMCIA, takie karty chodzą po 15zł.

A do czegoś jeszcze w amidze może sie przydać taka karta na PCMCIA???

Ostatnia modyfikacja: 27.06.07 21:36
[#6] Re: Internet na A600

@Roszak, post #1

1) Internet na Amidze najłatwiej uzyskać przez sieciówkę na PCIMCIA.

4) Karty turbo. Amiga600 bez turbo nie nadaje się do rozsądnego korzystania z internetu.
[#7] Re: Internet na A600

@Roszak, post #1

1.Bez procka 020 i conajmniej 8 MB ramu, nie zakladaj sobie neta. Pobaw sie lepiej WinUAE

2. Tak, ja mam sieciowke PCMCIA

3. Mozesz. Musisz miec w grzybie druga sieciowke i skonfigurowane polaczenie lokalne 2. Dodatkowo mozesz zarejestrowac sieciowke w Ami i podlaczyc ja bezposrednio do netu, przepinajac kabelek.

4. Oprocz lepszgo procka, duzo pamieci ram, sieciowki PCMCIA, drugiej sieciowki w pececie, to oprocz odpowiedniego softu, niczego wiecej nie potrzeba

5. Mniej wiecej tak samo.

6. Ja uzywam SureCom
[#8] Re: Internet na A600

@Andrzej Drozd, post #7

A bawił się ktoś tak, że PC udaje bramkę ppp a Ami łaczy się przez seriala?

[#9] Re: Internet na A600

@Roszak, post #5

da rade i na 68000 i 2 mb ramu. starytm voyagerem na przyklad. ale to jest mniej przyjemne niz wap w telefonach w 2000 roku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem