[#1] czy tak się da?
Można jakoś zrobić żeby te gierki amigowe które ściągam dla emulatora w formacie .adf odpalić na amidze? (mam amige 500 full zestaw) :D
[#2] Re: czy tak siê da?

@krzychu17, post #1

FAQ! RTFM! + Search na forum!

[#3] Re: czy tak siê da?

@mailman, post #2

oki juz wiem sorry

Ostatnia modyfikacja: 05.07.07 18:20
[#4] Re: dyskietki

@krzychu17, post #3

jeszcze jedno pytanie można jakoś naprawić dyskietke która chodziła, a nie chodzi na amidze? ktoś mi kiedyś mówił że można jakóś naprawiać w programie copydisk

Ostatnia modyfikacja: 05.07.07 18:38
[#5] Re: dyskietki

@krzychu17, post #4

Naprawić? Raczej nie, stare czasy.
[#6] Re: dyskietki

@krzychu17, post #4

Czasem pomagalo przegranie na inna dyskietke niesmiertelnym X-Copy :D X-Copy rules do dzis dla mnie

[#7] Re: dyskietki

@MrT, post #6

Autor tematu X-Copy nie ma, chociaż może spróbować przegrać dyskietkę zwykłym DiskCopy.
[#8] Re: dyskietki

@DanielJ., post #7

Posiadam x-copy, podasz adres to ci wysle
[#9] Re: dyskietki

@ARtek, post #8

Nie mi masz wysyłać.
[#10] Re: dyskietki

@DanielJ., post #9

Wiem :)
[#11] Re: dyskietki

@krzychu17, post #4

hej
nie pamietam dokladnie (bo moja Ami po latach lezakowania jeszcze nie do konca jest sprawna :( ) ale w naprawie dyskietek dobry byl DiskSalv.

[#12] Re: dyskietki

@necavi, post #11

DiskSalv albo QuaterbackTools, ewentulnie stareńki FixDisk. Mnie najcześciej pomagał Quaterback..

[#13] Re: dyskietki

@krzychu17, post #4

krzychu17 napisał(a):

> jeszcze jedno pytanie można jakoś naprawić dyskietke która
> chodziła, a nie chodzi na amidze?

Mało szczegółowe pytanie. Co znaczy " dyskietka nie chodzi" ? Jakie błędy występują? Jeśli na ten błąd wpłynęło zabrudzenie nośnika, to może tylko pomóc czyszczenie nośnika spirytusem.
[#14] Re: dyskietki

@Skotos, post #12

QuaterbackTools lub DiskSalv są świetne, ale naprawiają tylko dyski dosowe. Na Ndos to najlepszy XCopy.

[#15] Re: dyskietki

@AS, post #14

no właśnie mam też program XCopy professional (czy jakoś tak) może ktoś opisac mi jak to zrobić. Ja tylko umiem (czyt. kiedyś umiałem) wymazywać dyskietki
[#16] Re: dyskietki

@krzychu17, post #15

krzychu17 napisał(a):

> no właśnie mam też program XCopy professional (czy jakoś tak)
> może ktoś opisac mi jak to zrobić. Ja tylko umiem (czyt. kiedyś
> umiałem) wymazywać dyskietki

Rany. Co z ludzi robi windows. To jest tak prosty w obsłudze program, że już prościej nie można. Inną sprawą jest skuteczność naprawy tym programem. Można spróbować przez niblecopy, ale to było dobre dla dyskietek zabezpieczonych przed kopiowaniem.
Napisz dokładnie jaki masz błąd. Nie będziemy przecież zgadywać. Napisz też czy to dyskietka NDOS i inne ważna sprawy. Nawet co na niej jest. Różna gry były różnie zabezpieczone.
[#17] Re: dyskietki

@krzychu17, post #15

Najprościej to skopiuj dyskietkę na nową. A jak X-Copy pokaże błąd to trzeba wybrać ponów. Tak do skutku kilka razy, aż przegra. Wtedy na nowej dyskietce będzie poprawiony program. Jak nie da rady, to trzeba inaczej.

[#18] Re: dyskietki

@kmilota, post #16

Napisz też czy to dyskietka NDOS....

Powiem tak, amige dostałem jakieś 10 lat temu, czyli miałem ok. 7 lat. Interesowało mnie wtedy tylko żeby gry chodziły i tyle! Póżniej był ps1, PC, ps2 itd. WIĘC SKĄD JA MAM KURDE WIEDZIEĆ CZY TO JEST DYSKIETKA NDOS!? A moją A500 ożywiłem dopiero wczoraj!!! Chociaż napisz mi jak to stwierdzić czy jest NDOS czy nie??!!
[#19] Re: dyskietki

@krzychu17, post #18

Wczytaj system (Workbench) z jakiejś dyskietki. Następnie włóż dyskietkę z grą i zobacz co się pojawi (w Amidze ikona dyskietki pojawia się na pulpicie). Jak wyświetli się dyskietka z jakąś nazwą i da się ją otworzyć tzn. że jest dosowa. A jak pod dyskietką na pulpicie będzie nazwa ndos, to już wiadomo.

[#20] Re: dyskietki

@AS, post #19

oki.
[#21] Re: dyskietki

@krzychu17, post #20

Dobra mam gierke naughty ones, jest ona NDOS. Objawy są takie że wgrywa się już prawie do pierwszej misji i ..... ta zielona lampka zaczyna pulsować a sprzęcior się resetuje i pokazuje się tradycyjnie ten czerwony napis.... Podobnie mam z DIZZY wkładam dyskietke chwile poburczy i reset!! Obie gry swojego czasu działały
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem