[#1] SoundTracker na A1200
Jako że na Riverwash będzie miało miejsce SoundTracker Anniversary Compo, pomyślałem, że nareszcie po wielu latach będę miał okazję zrobić coś na Amidze :)

Ściągnąłem sobie tą paczkę:
http://www.exotica.org.uk/editors/archive/Soundtracker_v1-v9.lha

Jednak żadna z tych wersji nie chce działać na mojej 1200 :(

Próbowałem wyłączać/włączać 040, cache, stare chipsety, NTSC... nic nie poskutkowało. Jedyne do czego udało mi się dojść, to do wyświetlenia ekranu wersji 1 i 2 (w trybie NTSC) - potem następuje "zamrożenie".

Czy ktoś z was zna może spobób jak uruchomić którąś z tych wersji? (najlepiej najstarszą).

A może nie jest to możliwe na 1200?

Dla wiadomości, mam A1200 Blizzard 040/40 AGA

[#2] Re: SoundTracker na A1200

@AceMan, post #1

Ten program coś nie bardzo lubi A1200. Jedyny sposób w jaki udało mi się uruchomić ST to odpalenie go na emulatorze A500.
[#3] Re: SoundTracker na A1200

@AceMan, post #1

Aceman próbowałeś tude (taki degrader) jak masz sprawnego flopa to poszukaj emulatora 1.3 a sam tracker także spreparuj na dyskietki tylko tak to widzę jeżeli chcesz mieć oryginalne brzmienie pauli i uruchomić ten tracker.

O hdd to raczej zapomnij niestety :(.

Aha modules.pl z tym plajerkiem w javie są w dechę tego mi tam brakowało teraz to jest już prawie wypas :). Pozdrawiam.

[#4] Re: SoundTracker na A1200

@jimiche, post #3

No więc tak...

Udało mi się uruchomić TUDE z kickiem 1.3 (musiałem wyłączyć Blizzarda, inaczej się wieszał), wyświetla mi się znajomy biały ekran z dyskietką, jednak wkładając bootowalną dyskietkę z SoundTrackerem nic się nie dzieje... :(

A co do modules.pl - dzięki ^^

[#5] Re: SoundTracker na A1200

@AceMan, post #4

Hmmm no to pozostaje winuae :( chyba że brakuje jakiejś biblioteki...

[#6] Re: SoundTracker na A1200

@jimiche, post #5

Próbowałem właśnie WinUAE - Soundtracker się ładuje, ale po kilku sekundach się wiesza :/

Sprawdzałem go z wbudowanymi konfiguracjami A500.

APC74 - Skoro udało ci się go tak uruchomić, możesz powiedzieć jakiej konfiguracji używałeś?

[#7] Re: SoundTracker na A1200

@AceMan, post #6

Te najstarsze najlepiej uruchamiać na A500 z ks 1.2 bez hdd. Może być też, że nie lubią pamięci fast/slow. Należy bootujący dysk o nazwie ST-00 (oczywiście żadnych FFS). Programy nie potrzebują żadnych dodatkowych plików, ewentualnie można użyć setpatch i/lub setmap. Bardzo stare trackery nie czytają modułów, nawet 15-o instrumentowych, tylko songi z katalogu songs. Sample z głównego katalogu. Dodatkowo te archiwum nie zawiera najstarszego st. To są już spiracone i przerobione (ulepszone) st.
[#8] Re: SoundTracker na A1200

@AceMan, post #6

A1200 + 8MB Fast + HD + kombinowany, programowy emulator A500 ("kombinowany" w sensie, że w nim "mieszałem"). :D
[#9] Re: SoundTracker na A1200

@APC74, post #8

No, na romie 1.2 pod UAE ruszyło :)

Szkoda, że nie na prawdziwej Amidze, ale i tak po głębszym zapoznaniu się z "możliwościami" trackera muszę się poważnie zastanowić czy brnąć w to dalej ;) Najbardziej boli brak obsługi plików .mod.. nie wiem jak orgowie wyobrażają sobie to compo.

I w ten sposób nauka AHXa zyskała priorytet :)

Dzięki wam za odpowiedzi.

[#10] Re: SoundTracker na A1200

@AceMan, post #9

AceMan: wlasnie rozwazamy to czy nie lepszym wyborem bedzie st 2.6.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem