[#1] Kickstart 3.1
Witam!

Czy ktos nie ma gdzies w szafie i nie chcialby sie pozbyc?
Bez rego jak rozumeim o OS 3.5 i 3.9 idzie zapomniec?

Dziekuje za uwage :)

[#2] Re: Kickstart 3.1

@Rembrand, post #1

Plik kickstartu mozna mapować pod warunkiem posiadania karty z procesorem z MMU (pełny '030 lub '040). Służą do tego programy Blizkick i Remapollo. Niektóre karty mają też funkcje MapRom, która nie używa MMU. Bodajże starsze Blizzardy z '030 (starsze niż wersja IV).
[#3] Re: Kickstart 3.1

@Rembrand, post #1

Czy ktos nie ma gdzies w szafie i nie chcialby sie pozbyc?

Niestety. To nie A500, tylko jednak drozszy od niej rom3.1.
Kto ma to sie nie pozbywa.

Tak jak napisal kolega - mozna "zmapowac", czyli przeslac zawartosc tego romu zapisana do pliku, do pamieci ram i odpalic AOS3.5/3.9.
[#4] Re: Kickstart 3.1

@Rembrand, post #1

kumpel zreszta LOOKATY z tego formu z powodzeniem mapuje kicka 3.1
zreszta jak dobrze poszukasz to na Allegro czesto chodza

PS do polonistow sorki za brak znakow polskich ale mi sie nie chce na macu instalowac polskiej klawy

[#5] Re: Kickstart 3.1

@flash5, post #4

powodzeniem mapuje kicka 3.1

Wiesz, ja mimo ze mam sprzetowy rom3.1, to tez mapuje...Pozatym BlizKick to wpaniala sprawa i dodatkowe mozliwosci.

Z RemApollo nie mialem dluzszego kontaktu. Ale dziala. Z forum wiem ze mozna z nim uzywac modulow z BlizKicka (nie probowalem, a od jakiegos juz dluzszego czasu, mam ponownie taka mozliwosc. Trzeba sie pobawic. Apollo Rulez :P ).
[#6] Re: Kickstart 3.1

@Andrzej Drozd, post #5

Zupelnie nie wziąlem pod uwage mapowania romu - zapomnialem o tym i tyle - lata przerwy robia swoje. Jednak w A1200 mam 040 Apollo, jeszcze jej nie meczylem, ale pamietam ze kiedy to byl cud techniki z uprzednio posiadanym egzemplarzem mialem sporo problemow. Ta ktora mam odpalilem tylko "testowo" i poszla ale nie wiem czy bedzie stabilna.

Pomecze, pobawie sie i tak szukam Blizzarda 060 wiec jak sie uda to 040 pojdzie do nowego wlasciciela.

Dzieki!

[#7] Re: Kickstart 3.1

@Rembrand, post #6

Czy RemApollo bądź BlizKick "pójdą" na Elbox 1230/40??
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem