[#1] Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo
Witam . mam dosyć specyficzny problem . Znane sa przypadki kiedy to amiga po włożeniu zorro i apolla nie widzi ramu . Za radą jednego z amigowców wszystko staranie przetarłem spyrolem . Huraaaaa efekt był widoczny amiga zobaczyła ram i wszystko śmigało .............do momentu az spyrol wyschnął (salicynowy) teraz przed włączeniem ami musze wyciagnąc apollo nalac do złacza krawędziowego spyrolu i włożyć i odpalić ami . tak wszystko śmiga . Ale powiem szczerze średnio mi sie to podoba a właściwie wcale mi se to nie podoba :

- Rozpijam amigę a ona jeszcze nie letnia .
- Szkoda mi spyrolu w takich ilościach zużywać .
- Boje się ze wcześniej albo jeszcze wcześniej coś mi sie zjara .

Macie jakieś propozycje jak ominąć ten problem??

Benedykt

[#2] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Wyczyść styki czymś mocniejszym (Kontakt S) i lekko podoginaj, uzywajac igly.
[#3] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

Izopropanol panie, izopropanol... ;)

[#4] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

xD świetne. ;d

[#5] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

@Kokos, post #4

atari tak potrafi??

[#6] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

@arti4-92, post #5

Atari to nawet z węglem kiepsko jeździ.

[#7] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

@Kokos, post #6

Niezczaiłem grgypsa, ale... Amiga to Amiga ;), a atari zawsze będzie mi się kojarzyć ze śmierdzącym kolegą ;)

Ostatnia modyfikacja: 20.07.07 14:05
[#8] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

To moze zacznij od piwa (w sumie odradzam), lub wina (biale) wtedy szybciej zaskarbisz sobie jej sympatie, a nie od razu 40% vol.

A na powaznie papier wodny, a nawet zwykla kartka do xero/drukarki (biala) i poczyscic zlacze krawedziowe (zobaczysz jaka bedzie brudna - kartka). Nastepnie poodginaj styki w turbo DELIKATNIE (znam Twoje mozliwosci - igla najlepiej tzw. 'filcowa'). Nastepnie zrob sobie jakis uchwyt do tej karty (pisalem juz o tym niejednokrotnie) ktory bedzie mial za zadanie usztywnic i caly czas trzymac karte idealnie prosto w kierunku zlacza.

powodzenia

[#9] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

Beniu tylko nie SALICYLOWY bo tym spaskudzisz sobie zlacze. Wylej go troche na lusterko i zobacz co zostaje po wyschnieciu - a nie ma zostac NIC. Izopropyl - dobrze radza inni.
Apollo jest karta, z ktora wspomniane problemy sa na porzadku dziennym - cos wiem o tym :(

Ostatnia modyfikacja: 20.07.07 14:37
[#10] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

@necavi, post #9

Ja czyściłem spirytusem 95%. Chodzi :D

[#11] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

salicylowy lubi zostawiac osad i pewnie to powoduje ze jak jest jej mokro to dziala a po wyschnieciu nie

użyj srodka stworzonego specjalnie do tego celu i poodginaj lekko styki w apollo

[#12] Re: Moja Amiga jest Alkoholiczką Zorro II + Apollo

@ZimA, post #11

ktoś już napisał, kontakt załatwi sprawę ;)

Ostatnia modyfikacja: 20.07.07 15:46
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem