Wątek zamknięty
[#1] Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?
Właśnie wyciągnąłem z szafy stareńką Amigę 600. Gdzieś od 10 lat w ogóle nie była włączana. Okazuje się że oparła się biegowi czasu i jest w w dalszym ciągu w dobrej kondycji. W cały zestaw wchodzi: nie przerabiana Amiga 600 bez HDD, zewnętrzna stacja dysków, Rozszerzenie pamięci do 2MB, zasilacz, myszka, 3 joysticki supercharger ( 2 mają małe problemy z mikrostykami - chyba konieczna drobna naprawa), Ksiązka po polsku opisująca Amigę 500 i 600, Ksiązka po angielsku do workbencha (jak znajdę), Oczywiście 4 dyskietkowy workbench oryginalny, x-copy, kickstart 1,3, ok 120 dyskietek z grami, kilka gazet Amiga.

Jak się ma sprawa legalności gier z amigi? Na allegro jak widzę nikt się nie krępuje wystawiać dziesiątki dyskietek z grami. Kiedyś na początku lat 90tych chodziło się do klubu amigowego i tam od gościa przegrywało, na giełdę albo od kolegów. Wtedy jakoś pojęcie piractwa było obce...

Czy można gry z amigi puścić na pcta? Wiem jakiś emulator musi być ale co jak gry są na dyskietkach DD których nie czyta pecetowa stacja? Pytam bo jest kilka takich których nie ma na pcta a w które chętnie bym sobie pograł. I czy chodzą one tak samo szybko jak na amigę? Bo kiedyś jak pamiętam peceta trzeba było mocno zwalniać aby stare gry chodziły.

Wiadomo że za przysłowiowe grosze to szkoda się jej pozbywać ale z drugiej strony jeśli nic nie zrobie to bedzie leżeć kolejne 10 lat.

Dzięki z góry

[#2] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@ami600, post #1

za 40 zł biore bez zastanowienia
;)

[#3] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@ami600, post #1

emulator to np winuae
dyskietki mozna sciagnac z neta (jesli masz oryginalne na dyskietkach), lub zrobic obraz dyskietki w adf za pomoca programu transdisk, zamontowac pc0 pod systemem amigi (wybierasz 2pozycje z 1 menu (exeute command) i wpisujesz mount pc0:) wkladasz dyskietke DD sformatowana pod pc i kopiujesz tam ten obraz dyskietki pozniej pod emulatorem taki obraz mozna odpalic jako dysk

w sieci powinny byc dokladniejsze opisy

[#4] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@ami600, post #1

Witam, mój przedmówca przesadził z ceną 40 zł za ten zestaw,oczywiście za taka cenę może sobie kupić Amigę 500 a nie sześćsetkę z rozszerzeniem do 2 mb i dodatkową stacją.
Myślę że szuka jelonka,tak prawdę mówiąc za taki zestaw możesz wołać ok 80 zł i taka cenę dostaniesz spokojnie.Jeżeli chodzi o gry to są takie które są nadal chronione prawami autorskimi innych już zadne prawo nie chroni.
Jeżeli chodzi o uruchamianie gier z amigi na pc to jest to raczej niemożliwe ewentualnie bardzo trudne, pozostaje Ci emulator amisi, dzieki temu zagrasz w kultowe gry z amigi na pc,chyba że pozostaniesz przy klasycznej amisi i będziesz sie delektował tym niezapomnianym klimatem :D

Ostatnia modyfikacja: 20.07.07 20:45

Ostatnia modyfikacja: 20.07.07 20:48
[#5] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@PRIMER, post #4

PRIMER napisał(a):

> Jeżeli chodzi o
> gry to są takie które są nadal chronione prawami autorskimi
> innych już zadne prawo nie chroni.

A które to są (te, których prawo nie chroni)?

[#6] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@PRIMER, post #4

Byłem ciekaw czy powie tak( i tak bym nie kupił)

[#7] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #6

Wcześniej napisałeś coś zgoła odmiennego.

[#8] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@ami600, post #1

Jeżeli masz troszkę czasu na zabawę z tym komputerem to postaraj się wstawić twardy dysk, a zobaczysz jak przyjemna może być praca z małą sześćsetką, ten komputer posiada tyle uroku, że moim zdaniem nie warto go sprzedawać (świetna sprawa że masz rozszerzenie pamięci). Jeśli oczywiście masz czas i parę groszy zafunduj sobie dobrą przygodę z Amigą, ten portal na pewno Ci pomoże.

[#9] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@ami600, post #1

Dam ci cdtv z pełnym wyposażeniem, 3 candy, klawka, bezprzewodowy pad, stacja dyskietek, kabel do tv, kontroler padów, zewnętrzną stację dyskietek i 100 dyskietek. W zamian za ten zestaw dasz mi ami 600, zasilacz, rozszeżęnie do 2 mb i myszkę ;). Oczywiście mój sprzęt jest w 100% sprawny i oryginalny ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 19:17

Edycja: Plusk parę płyt z garami na cdtv nagrane w 1X - daje to 100% kompatybilność ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 19:28
[#10] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #9

Gdybym miał A600, to brałbym bez zastanowienia. B:
Może sprzedasz Mi???
Jestem twoim kumplem, pamiętaj o tym.

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 21:59
[#11] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@DanielJ., post #10

100 żł i jest twoja dożuce jeszcze ze 50 dyskietek ;)
Bo tyle na moje oko jest warta sama 600 z 2 mb ramu i myszką ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 22:04

Edycja: Zbieram na fastate ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 22:04
[#12] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@ami600, post #1

moge ja kupic za 100 zl od reki ...pod wyjatkiem ze ma kickstart 37.3XX a nie 37.299 (nie obslugujacy HD) ..A600 + 2 MB to byla moja pierwasza ami :P
[#13] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@HOŁDYS, post #12

ja mu tyle proponowałem za samą amige, bez pada i dyskietek ;)

[#14] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #13

witam

To i ja dorzuce sie do licytacji...

dam 110zl !
[#15] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@selur, post #14

a jak poprzednią oferte + 100 dyskietek!! czyli w sumie 200 dyskietek !!

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 22:19
[#16] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@HOŁDYS, post #12

37.299 obsluguje dyski twarde do pojemnosci 40mb.
A600 tez byla moja pierwsza amiga.mam nawet oryginalne ksiazeczki gdzies;)

[#17] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #15

to ja daje 130zl !!!

dorzuce tez 25 dyskietek !!!
[#18] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@selur, post #17

te dyskietki są same warte 50 zł + amiga cdtv+bardzo żadka klawiatura z białymi przyciskami!! a o orginalnym padize niewspomnę i o 3 pódłekach candy !!!!!! i pełne okablowanie+kabel null-modem 7 żyłowy !!!!!!

Edycja: i oczywiście zewnętrzna stacja dyskietek i interfejs z 2 portami pada amigowego, możesz podłączyć pod to myszkę !!!!

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 22:28
[#19] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #18

to w takim razie ja daje 140zl 25 dyskietek i rozszerzenie do 2Mb !
[#20] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@selur, post #19

poco komu roższeżenie do 2 mb ramu jeżeli niema amigi ;> OK

Edycja: Jeżeli sprzeda tobie tą 600, ty mu dasz 25 dyskietek i 2mb ramu to do czego se to wsadzi, chyba do 4 liter;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 22:32

Edycja: za te 140 zł kupi se nową a600 i tam wsadzi te dyskietki i ram ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 22:35
[#21] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #20

Arti wez mi na maila uprzejmie przeslij wiecej szczewgolow i cene tej cdtv?

[#22] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #20

dobra w takim razie ja daje...

150zl !!!!
[#23] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@selur, post #22

maja ami jest więcej warta

Edycja: dobra sprzedam ci swoją amige za 150 zł ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 22:47
[#24] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #23

Twojej nie chce bo jest na pewno brudna.
Pewnie tak jak kazde dziecko smarujesz czekolada po klawiaturze i nie czyscisz dyskietek !

------
Edycja do 150zl dorzuce jeszcze moja stara kanape w kolorze zgnila zielen, szafe z rzeczami i pare taboretow ! hihihi
[#25] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@selur, post #24

ja nie czyszcze dyskietek!!!! to fak nie czysze ;), ale klawiature jest bardzo czysta ;/ i nie pożułknięta

Edycja: Dam golfa 2 GTi 2.0 140 km mocy z prostokątnymi leflektorami, jak sie znasz to wiesz ile taki golf jest wart(na pewno więcej jak ta twoja kanapa, szafa i taborety)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 23:10
[#26] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #25

O rany ! masz prawdziwe "leflektory"?? Xononowe ? obsesja

---
UWAGA ! ... WYCOFUJE SIE Z LICYTACJI !
[#27] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@selur, post #26

prostokątne, wiesz co to znaczy, wiesz ile było takich golfów ??

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3072473 Tak to wygląda sorry wdarł sie błąd mój ma ok 240 km;) bo 2.0 silnik ;) no i jest o 1/4
droższy ;)

Edycja: wycofałeś się, czemu??

Edycja 2: Golfa nie oddam ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 23:25
[#28] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #27

"wiesz co to znaczy?"

...ze bede mial koszmary? strach
[#29] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@selur, post #28

czemu ??

Edycja: Ja niemam koszmarów, bo ja nie śnię ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 23:28
[#30] Re: Ile mogê wyciągnąć za tą amigê?

@arti4-92, post #29

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3072473

Odrazu widac, ze polski, uczciwy sprzedawca...

Nie dosc, ze taka taniocha, jedyne 16 800 PLN za fure z 89r z przebiegiem 150tys (150 tys o to i tak z 50tys za duzo ) to jeszcze nie użytkowany w sporcie ! (no trudno gra w 'Golfa' malo u nas popularna)
O rany na co ja czekam ? zaraz dzwonie popytac o szczegoly..

Aha tylko nie wiem czy wypada zapytac, co chcial "ODDAC W DOBRE RĘCE..."
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem