[#1] moje boje z CYBERGFX V4.0
Witam i Serdecznie Pozdrawiam Wszystkich Amigowców !!

Po raz pierwszy na forum chociaż A500 mam od 1990 roku. W tej chwili oprócz wspomnianej pięćsetki+ GVP HD8+, 80Mb SCSI, 4Mb FAST , 1084,
posadam A4000 w obudowia Mirage ,Cyberstorm PPC233, 128Mb FAST, Cybervision PPC, HD 1,8 GB IDE, HD 19GB UV-SCSI, CDRW-IDE,CDRW-SCSI, OS 3,9. Ponieważ zirytowało mnie, że dużo programów użytkowych (zwłaszcza starszych jak ) odmawia współpracy z CybervisionPPC, a korzystanie z programików typu New Mode delikatnie mówiąc nie spełnia moich oczekiwań, więc postanowiłem zaopatrzyć się Cybervision 64/3D + ScanDoubler (dedykowany) do tej karty.
Tak jak do tej pory nie miałem żadnych problemów z instalacją i uruchomieniem CyberGFX na CVPPC, to teraz szlag mnie mało nie trafia od kiedy próbuję uruchomić tryby z CV3D. Za każdym razem kiedy instalowałem CGFX AMI zatrzymywała się na Bootlogo CGFX i koniec. Dopiero po ustawieniu przy instalacji zmiennej PASSTROUGH NA YES udało się załdować workbencha i zobaczyć w oknie SCREENMODE tryby wyswietlania zarówno dla cybervision PPC jak i CV64/3D. Niestety po wybraniu któregokolwiek dla CV3D nastąpił ZWIS systemu.
Czy ktoś mógłby mi poradzić co przeoczyłem i co mam jeszcze sprawdzić ???? W bootmenu obie karty są widziane jako sprawne. Monitor NEC Multisync A500 (64KHz) podłączony do scandoublera (phase5). Kartę kupiłem na aukcji i kabelek 10-pinowy (karta-scandoubler) jest nie oryginalny.

Dzięki za Pomoc,
Pozdrawiam Wszystkich,
AmigaRulez !!!!!
:P :P :P
[#2] Re: moje boje z CYBERGFX V4.0

@AMIGO, post #1

Ponieważ mam podobny zestaw (rozbudowaną A4000 w Mirage) powiem tyle. Do A4000 lepsza jest CyberVision 64 niż 64/3D. Jaką masz wersję CGX? Może powinieneś zrobić update. Ja po przesiadce z CGX3 na CGX4 tez w którejś wersji zauważyłem problemy z działaniem. Wróciłem do starej wersji i problem zniknął. Potem po jakimś czasie wyszła poprawiona wersja CGX4 dla CV64 i CV64/3D.
Obecnie nie mam z tym systemem problemów bo mam VooDoo3 3000 i P96.
[#3] Re: moje boje z CYBERGFX V4.0

@AMIGO, post #1

Zupełnie of topic

Ale sobie ksywke znalazles!?
AZ MNIE CIARY PZRESZLY po plecach!!!
brrr

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem