[#1]
moje boje z CYBERGFX V4.0
Witam i Serdecznie Pozdrawiam Wszystkich Amigowców !!
Po raz pierwszy na forum chociaż A500 mam od 1990 roku. W tej chwili oprócz wspomnianej pięćsetki+ GVP HD8+, 80Mb SCSI, 4Mb FAST , 1084,
posadam A4000 w obudowia Mirage ,Cyberstorm PPC233, 128Mb FAST, Cybervision PPC, HD 1,8 GB IDE, HD 19GB UV-SCSI, CDRW-IDE,CDRW-SCSI, OS 3,9. Ponieważ zirytowało mnie, że dużo programów użytkowych (zwłaszcza starszych jak ) odmawia współpracy z CybervisionPPC, a korzystanie z programików typu New Mode delikatnie mówiąc nie spełnia moich oczekiwań, więc postanowiłem zaopatrzyć się Cybervision 64/3D + ScanDoubler (dedykowany) do tej karty.
Tak jak do tej pory nie miałem żadnych problemów z instalacją i uruchomieniem CyberGFX na CVPPC, to teraz szlag mnie mało nie trafia od kiedy próbuję uruchomić tryby z CV3D. Za każdym razem kiedy instalowałem CGFX AMI zatrzymywała się na Bootlogo CGFX i koniec. Dopiero po ustawieniu przy instalacji zmiennej PASSTROUGH NA YES udało się załdować workbencha i zobaczyć w oknie SCREENMODE tryby wyswietlania zarówno dla cybervision PPC jak i CV64/3D. Niestety po wybraniu któregokolwiek dla CV3D nastąpił ZWIS systemu.
Czy ktoś mógłby mi poradzić co przeoczyłem i co mam jeszcze sprawdzić ???? W bootmenu obie karty są widziane jako sprawne. Monitor NEC Multisync A500 (64KHz) podłączony do scandoublera (phase5). Kartę kupiłem na aukcji i kabelek 10-pinowy (karta-scandoubler) jest nie oryginalny.
Dzięki za Pomoc,
Pozdrawiam Wszystkich,
AmigaRulez !!!!!
:P :P :P