[#1] Amiga 1200 jako CD32
Przeszukałem internet i nic nie znalazłem na ten temat. Czy to jest możliwe, przecież CD32 jest na tych samych układach co Amiga 1200. Udało mi sie odpalić gry z CDTV, ale z CD32 już nie, czy potrzebny jest jakiś specjalny emulator??
Z góry dzięki za odpowiedz;)

P.S. Coś sie wam zepsuło z linkiem "Amiga FAQ" ;)

Edycja: Pod linkiem http://www.swistak.pl/aukcje/2883627,3-plyty-z-grami-dla-Amigi-CD32-1532-gry-SZOK-.html
znalazłem coś takiego "Na płytach też sporo dem a nawet emulator SNESa z Romami. Wszystko śmiga na gołej CD32.", podejrzane są kolory i jak by pomyśleć to cały tekst było by można ułożyć kolorami, np. kolor czerwony "3 płyty z pełnymi wersjami gier znanych z A500/600/1200." i "Wszystko śmiga na gołej CD32." Czy to nie jest podejrzane(za dużo nge sie naoglądałem, wszędzie jest jakaś tajemnica) :D

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 15:40
[#2] Re: Amiga 1200 jako CD32

@arti4-92, post #1

W pakiecie InstallCDFS jest emulator CD32.
Jak Ci sië udaîo odpalic gry z CDTV na A1200.
Mam dwie encyklopedie i nie umiem.

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 17:06

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 17:07
[#3] Re: Amiga 1200 jako CD32

@arti4-92, post #1

Większość gier z CD32 można odpalić na A1200, problemem może być to że gry te standardowo posiadają przypisy (assign) do napędu CD i nieraz trzeba z tym powalczyć, jednak istniało tez coś takiego jak emulator CD32 na A1200 ale nigdy nie widziałem jak i czy w ogóle to działa.
Problem może także zaistnieć, kiedy nie posiadasz pada do CD32, możliwe że nie zagrasz wtedy w grę bo nie będziesz miał jakiegoś buttona :)

Te gry, które sprzedaje facet na świstaku, można gdzieś w sieci pobrać, na płytach nawet było napisane że te płyty nie są na sprzedaż.

Z tego co pamiętam na płycie "888" jest emulator "Ami Master Gear" czyli emulator Sega Master System i Sega Game Gear wraz z gierkami.

Nie wyobrażam sobie żeby na CD32 działał emulator SNES'a

[#4] Re: Amiga 1200 jako CD32

@arti4-92, post #1

arti4-92 napisał(a):

> Przeszukałem internet i nic nie znalazłem na ten temat. Czy to
> jest możliwe, przecież CD32 jest na tych samych układach co
> Amiga 1200.
NIe jest to do końca prawda. CD32 ma jeden układ, którego nie ma A1200. Zwie się on AKIKO i służy do konwersji grafiki chunky/planar. Gry, które były przygotowane na CD32 wykorzystują często ten układ jako koprocesor graficzny, który przyspiesza grafikę gry. Przykładem jest WingCommander CD32. Brak tego układu może powodować, że nie odpalisz gry do CD32 na A1200. Są emulatory programowe, które emulują ten układ. Ale to tylko emulacja...
WingCommander CD32 nawiasem mówiąc został przepisany pod A1200 i da się grać.
A jedyne, co zapewnia 100% kompatybilność programową A1200 z CD32 to specjalny czytnik CD-ROM do A1200 - CD1200. Jako jedyny miał zamontowane AKIKO, ale nie wyszedł poza stadium prototypu.

[#5] Re: Amiga 1200 jako CD32

@OSH, post #4

Dzięki za wszystko ;)

[#6] Re: Amiga 1200 jako CD32

@arti4-92, post #1

ASIM-CDFS - pakiet do obsługi CD-ROM ma emulatory CDTV oraz CD32
[#7] Re: Amiga 1200 jako CD32

@APC74, post #6

próbowałem to wcześniej zainstalować, ale nie wyszło, amiga fan mi potem podesłał ładnie poukładane pliczki i mam zainstalowanego CacheCDFS

Ostatnia modyfikacja: 21.07.07 19:11
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem