[#1] A500 i stacja dysków
Dziś udało mi sie znaleźć podczas porządków w starym mieszkaniu Amige 500 z rozszerzeniem do 1mb RAMu (jak sądze) z zegarem. WSzytsko pieknie, odpalam łapa z dyskietką (kick 1.3), wkładam dyskietke, czekam i nic sie nei dzieje, wsadziłem inną stacje, też nic zmeiniłem tasiemke nadal NIC. I teraz uwaga, uwaga pytanie którego nikt sie nei spodziewał. Co moge zrobić? Z góry dzięki :)
[#2] Re: A500 i stacja dysków

@Mir3k, post #1

Stacja klika? (jak nie ma dyskietki to powinno słychać ciche 'klikanie')
Czy po włożeniu dyskietki stacja w ogóle się rozpędza?
[#3] Re: A500 i stacja dysków

@abcdef, post #2

Jeśli nic nie słychać, to chłopie albo stacja jest nie zasilana, albo poprostu padła

[#4] Re: A500 i stacja dysków

@Naymar, post #3

Mówił że wymienił. ;)
I stacje i tasiemkę.

[#5] Re: A500 i stacja dysków

@DanielJ., post #4

W takim razie najprawdopodobniej masz uszkodzony kontroler FDD na płycie głównej amigi

Przykra sprawa - ale jeśli to prawda to czeka cię albo naprawa (ale nie wiem gdzie), albo po prostu nowa płyta lub w ogóle cała Amiga...

[#6] Re: A500 i stacja dysków

@Naymar, post #5

poczekajmy na odpowiedź czy stacja klika i kręci dyskietką, a potem stawiajmy "czarne wizje" ;)

[#7] Re: A500 i stacja dysków

@DanielJ., post #4

Ale czy wymienił na amigową?
Czy ta dyskietka, którą wkładał, wogóle zawierała coś amigowego i bootowalnego?

Wszystko możliwe w końcu...
[#8] Re: A500 i stacja dysków

@Daclaw, post #7

Tak była bootowalna i stacja była amigowa... głupi nei jestem hehe.
Problemem była stacja... byłem pewien ze jedna z tych które testowałem jest sprawna, a tu klops. Przetestowałem jeszcze jedną od sprawnej 1200 i działa :) Wsadziłem sobie jeszcze kicka 2.0 z niedzialającej 600 ;)

Dzięki wszytskim za pomoc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem