[#12]
Re: INFINITIV raczej niewielki problem ale ...
@Andrzej Drozd,
post #7
Tak, jest taka metalowa ramka.
Metalowa ramka/stelaż jest w Infinitiv II, wersja I jest "full plastic".
Troszke mi sie nie chce rozbierać tej obudowy ale powiem tyle, że:
- wiekszość zatrzasków jest wewnątrz, chyba tylko dwa widać z tyłu
- składasz w kolejności: podstawa, przód tył, stelaż wewnetrzny (zatrzaskiwany pomiedzy przednią a tylną ścianką), zasilacz (na stelaż i kabel do włącznika),
- przykrecasz płyte główną do ramki (tej na płyte), na płycie montujesz port dla FDD z kablem (kawałek płytki nakładany na CIA), jeśli masz wersje ze sterownikiem klawiatury w tylnym panelu to montujesz to (rozpinasz jedną taśme sygnałową i wpinasz na płyte - takie białe gniazdo; jak przyłożysz to do płyty to taśma sama Ci powie gdzie), panel w v1 jest zatrzaskiwany (?) a w v2 przykrćcany od zewnątrz 2 wkretami
- wsuwasz płytke do pewnego momentu i podłączasz kable zasilania od zasilacza do tylnego panelu (po złożeniu w całość byłoby trudno ;) ), montujesz reset (tego nie robiłem, mam FastATA :)) i podpinasz sygnał zasilania (ten kabel od przycisku zasilania do pinów na płycie, tych pierwszych od złącza krawedziowego [dla karty turbo]; jako, że nie są opisane ale nie uszkodzą Ci sprzetu to masz dwie opcje) i zostają ci banalne boki, taśma do FDD, taśma z IDE/przejściówką 2,5 do HDD, turbo, panel ozdobny z przodu oraz górna pokrywa...
...ale niestety nie mam instrukcji do tej obudowy :)
Jakby cos to pisz w tym temacie - opisuj czego konkretnie nie wiesz a wtedy zmusze sie i rozbiore którąś z Amig. Mam dwie Infinitiv Tower - wczesną v1 i przejściową v2 (ma stelaż z profili, nie ma ekranu metalowego, tylko pomalowane specfarbą ścianki, ma stary typ przejściówki dla klawiatury).