[#1] WarpDT - problem
Już poruszałem ten temat w komentarzach, ale chyba na forum będzie lepiej. WarpDT, a konkretnie WarpPNG nie wczytują mi obrazków PNG (żadnych - jak wykazały testy). Przy próbie wyświetlenia takiego obrazka korzystając z programów, które wykorzystują te datatypy, zapuszczony w tle SnoopDOS wypisuje, że szukane są biblioteki powerpc.library i warp.library. Robione jest to dwukrotnie. Obie są znajdywane, ale obrazek się i tak nie wyświetla.

Osoby, które korzystają z WarpDT, prosiłbym o podanie Waszych wersji tych bibliotek.

[#2] Re: WarpDT - problem

@mailman, post #1

uzywam 44.21

[#3] Re: WarpDT - problem

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

A biblioteki?

[#4] Re: WarpDT - problem

@mailman, post #3

version datatypes.library
datatypes.library 44.47

version WarpPNG.datatype
WarpPNG.datatype 44.21

version sys:libs/powerpc.library
powerpc.library 16.1

list sys:libs/powerpc.library
Directory "sys:libs" on Sobota 04-Sie-07
powerpc.library 111044

version sys:libs/warp.library
warp.library 5.1

list sys:libs/warp.library
warp.library 21288

version picture.datatype
picture.datatype 45.17

version ilbm.datatype
ilbm.datatype 45.11

[#5] Re: WarpDT - problem

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

mam:

13.MY_WB:> version Classes/DataTypes/WarpPNG.datatype
WarpPNG.datatype 45.3

reszta to samo

[#6] Re: WarpDT - problem

@11MASTEr, post #5

No i wszystko jasne. Chodzi o warp.library. Zaraz sprawdzę, czy działa WarpDT. Tak swoją drogą, to ciekawe jakim sposobem warp.library wersja 4 się u mnie uchowała oraz dlaczego WarpDT nie informuje, że jest problem z tą biblioteką. Bugreporta trzeba będzie napisać.

[#7] Re: WarpDT - problem

@mailman, post #6

Oczywiście działa. Dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu!

[#8] Re: WarpDT - problem

@mailman, post #7

A jednak jeszcze nie koniec. Zapisałem przy użyciu ArtEffecta obrazek w formacie PNG. WarpDT nie chce odczytać takiego obrazka. Inne PNG odczytuje, tych co zrobię ArtEffectem nie chce. Podobne obrazki PNG są w magazynie dyskowym 7days.

Może ktoś to potwierdzić? Mogę wysłać obrazek do testu.

[#9] Re: WarpDT - problem

@mailman, post #8

U mnie czyta te z 7days, także z ArtEffecta 3.0.
datatypes.library 45.4
picture.datatype 43.41
warppng 45.9 (sprawdzałem też 45.3) - tylko wersja dla 020
[#10] Re: WarpDT - problem

@cholok, post #9

Kurde, to o co chodzi u mnie?

[#11] Re: WarpDT - problem

@mailman, post #10

Zmień picture.datatype na 43.764 bodajże...

[#12] Re: WarpDT - problem

@Dopuser, post #11

Kolega Cholok używa tej samej co ja i te nieliczne obrazki odczytuje, więc to chyba nie jest przyczyną. Ale zobaczę.

[#13] Re: WarpDT - problem

@mailman, post #12

Bo ja używam wersji z Picasso96. Ta druga jest pod CGX.
[#14] Re: WarpDT - problem

@mailman, post #8

Wszystkie ladnie wyswietlaja sie u mnie, AE nie uzywam - przupuszczam ze moze w nim jest problem. A raczej z ustawieniami zapisywanego png'ka.

[#15] Re: WarpDT - problem

@11MASTEr, post #14

Problem się niejako sam rozwiązał. Nie wiem co to było. Włączyłem dzisiaj Amigę i wyświetla wszystko z czym miałem problem. Nic nie podmieniałem jeszcze... Dziwne, ale działa.

[#16] Powerpc.library

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

version sys:libs/powerpc.library
powerpc.library 16.1

list sys:libs/powerpc.library
powerpc.library 111044

Nie stwierdziłeś u siebie, że ta wersja jest bardzo niestabilna? UnRAR pod WarpOS-a mi się przy niej wiesza oraz AMP. SnoopDos też wyświetla jakieś głupoty czasami (nazwy zadań są jakieś powalone). Zgodnie z radą autora WarpDT używam wersji 16.1 beta (rozmiar 111252) i jest rzeczywiście lepiej.

[#17] Re: Powerpc.library

@mailman, post #16

Nie wiem jak z BPPC ale z moim CSPPC wersja powerpc.library V16.1 z 7.02.2001 (111044) działa znakomicie. To wersja 16.1beta1 z 7.01.2001 (111252) działała jakoś dziwnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem