[#1] Wymieniłem klawiszse w a1200 na klaisze z cdtv i mam problem
Tak jak w temacie, mam problem z niektórymi klawiszami, mówię o klawiszach "L Shift", "R Shift", "Enter" i diodka "caps lock". One poprostu nie działają. Zauważyłem że jest inny "rozstaw gumek" pod klawiszami cdtv, a stykami na foli a1200. I teraz mam pytanie, jak to naprawić. Znalazłem na allegro lakier elektroprzewodzący i pomyślałem że mogę odpowiednio doprowadzić te styki tym lakierem pod odpowiednie gumki pod klawiszami, czy taki lakier da rade??

P.S. Daje link do aukcji z takim lakierem ;) http://allegro.pl/item221067909_lakier_przewodzacy_prad_do_naprawy_sciezki_grzew.html

[#2] Re: Wymieniłem klawiszse w a1200 na klaisze z cdtv i mam problem

@arti4-92, post #1

Po co kobinujesz? :) mozesz ew. wymienić same gumki w przyciskach ale czy to bedzie fungowac? Nie wiem.

[#3] Re: Wymieniłem klawiszse w a1200 na klaisze z cdtv i mam problem

@arti4-92, post #1

Czyli wymieniłaś same plastikowe nakładki na klawisze? A dlaczego nie przełożyłaś całej klawiatury z płytką?
[#4] Re: Wymieniłem klawiszse w a1200 na klaisze z cdtv i mam problem

@kmilota, post #3

wykręciłem klawisze od cdtv, przyciąłem po obu stronach żeby weszło do metalowe ramy(pokrywy, nie wiem co to) i wsadziłem taśmę, no i nie działało.
Zauwawżyłem że gumki są w innym miejscu jak styki na foli ;/

[#5] Re: Wymieniłem klawiszse w a1200 na klaisze z cdtv i mam problem

@arti4-92, post #1

ja zamontowałem w swojej 1200 klawiaturć od a 2000 nie mam resetu który musiałem wyprowadzić z płyty głównej opis był w acs tylko nie pamićtam w którym
[#6] Re: Wymieniłem klawiszse w a1200 na klaisze z cdtv i mam problem

@marioxjur, post #5

Łatwo ci powiedzieć, też bym wzioł klawkę z elektroniką, ale chciałem jeszcze sprzeda CDTV ;/

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem