[#1] CVision64 + TV
Pytanie: czy jesli zrobie przelotke VGA -> Euro, na takiej samej zasadzie jak sie robilo RGB -> Euro chcac podalczyc Amige do TV przez port RGB (bo przeciez RGB -> VGA tez da sie bez problemu), podlacze CyberVision64 do TV i stworze w Picasso96 jakis tryb 15Khz, dajacy sie wyswietlic na tymze TV, to to "zadziala"?

Ostatnia modyfikacja: 08.08.07 13:59
[#2] Re: CVision64 + TV

@_arti, post #1

Lepiej zrobisz jak do ustawienia CV64 użyjesz CGX4. No i musisz stworzyć rozdzielczość PALowską i to z przeplotem. Na szczęście CV64 to potrafi. Sam to kiedyś kombinowałem. Obecnie mam w A4000 kartę VooDoo3 3000 i tu przeplotu nie ma, tak wiec pozbyłem się nawet kabelka VGA -> Euro.
[#3] Re: CVision64 + TV

@_arti, post #1

Zadziała. Ale musisz jeszcze zrobić układzik sumujący HSync i VSync w CSync. Jak już zrobisz, to będziesz mógł nawet CV64 podłączyć do modulatora A520 i uzyskać sygnał Composite albo SVideo (po stosownej przreróbce modulatora).
[#4] Re: CVision64 + TV

@kmilota, post #2

Bez przeplotu można żyć, byleby karta mogła pracować przy 15,6kHz. Rozdzielczość zostanie w ten sposób ograniczona do 640x256 (z overscanem), co i tak jest zupełnie satysfakcjonujące na ekranie TV.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem